Home Cultură Olimpic depunctat din cauza rezolvării unei probleme într-un mod diferit

Olimpic depunctat din cauza rezolvării unei probleme într-un mod diferit

by Andrei M
2 minute timp de citit

Elevul de clasa a VIII-a din localitatea Băilești, județul Dolj, Alexandru Pascu, și-a uimit profesorii după ce, la Olimpiada Județeană de Matematică, a rezolvat corect o problemă însă într-un mod diferit față de cum era în barem, relatează Digi24.ro.

Alexandru Pascu a fost depunctat din cauza soluției diferite pe care a găsit-o pentru rezolvarea problemei. După intervenția celor de la Ministerul Educației, băiatul a fost calificat la faza națională a olimpiadei.

Tânărul în vârsta de 15 ani este elev la școala nr. 5 din municipiul Băilești. Acesta a participat la faza județeană a Olimpiadei de Matematică pe 18 martie iar la problema de geometrie a găsit o rezolvare corectă dar diferită față de cea stabilită de Ministerul Educației, în barem.

Alexandru nu a avut nicio îndoială că ceea ce a rezolvat el nu ar fi corect și a fost uimit în momentul în care a văzut că acel subiect nu i-a fost punctat. Din această cauză, el a depus contestație.

„A fost puţin surprinzător, adică eu mă aşteptam să primesc dacă nu maxim, aproape de maxim pentru că făcusem şi ştiam că explicasem foarte bine”, a declarat Alexandru Pascu, elevul olimpic.

Un professor din comisie a menționat faptul că această situație a avut loc din cauză că totul a fost corectat conform baremului impus de minister. Din acest motiv, Alexandru a primit 0 puncte la acel subiect. Președintele executive al Olimpiadei de Matematică, faza județeană, a afirmat că greșeala este a celor de la minister și nu a corectorilor.

În urma răspunsului celor de la Ministerul Educației, elevul a primit 7 puncte din 7 pentru acea problămă și  a reușit să se califice la faza națională a olimpiadei.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More