Home Externe Oamenii străzii din Rusia trăiesc în condiţii cumplite în Capitală şi mor îngheţaţi

Oamenii străzii din Rusia trăiesc în condiţii cumplite în Capitală şi mor îngheţaţi

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Criza economică cu care se confruntă Rusia datorită scăderii istorice a preţului barilului de petrol la nivel mondial are printre consecinţe şi creşterea numărului de persoane care au pierdut toate bunurile şi trăiesc pe străzile Moscovei.

Organizaţiile caritabile din Rusia au estimat că există 100.000 de oameni care trăiesc pe străzi în condiţii inumane şi pentru că iernile ruseşti sunt foarte geroase, noaptea un număr tot mai mare de persoane fără adăpost îşi pierd viaţa în somn. Această dramă socială a persoanelor fără adăpost care trăiesc în Capitală s-a agravat după ce Rusia a intrat în picaj economic. În 2015 mai mult de 2 milioane de oameni s-au confruntat cu creşterea cheltuielilor pentru gospodărie şi au ajuns la un nivel scăzut de trai, până la limita supravieţuirii deoarece s-au redus cheltuielile guvernamentale şi inflaţia a crescut alarmant.

 Vera, o tânără în vârstă de 29 ani care locuieşte pe străzile Moscovei a declarat:"Mulţi ajung să moară îngheţaţi în somn. Cunosc mulţi care au murit. Eu, de asemenea, sunt moartă de frig şi înfometată, ca întotdeauna”.

În perioada iernii multe persoane care locuiesc pe străzi aleg să se baricadeze în canalizările din oraş, în subteran şi se încălzesc de la conductele cu apă caldă. Pentru a scăpa de frig, ruşii fără adăpost încearcă să reziste nopţi întregi în subteran.

Presa internaţională relatează că guvernul Rusiei a redus cheltuielile publice şi a tăiat din veniturile populaţiei şi astfel s-a ajuns la un număr de persoane care trăiesc în condiţii precare.

 

Sursa: jurnal.md.ro, aktual24.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More