Home STIRI ACTUALITATE O turistă a fost salvată la Bâlea Lac cu ajutorul unui elicopter SMURD

O turistă a fost salvată la Bâlea Lac cu ajutorul unui elicopter SMURD

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

O femeie în vârstă de 60 de ani din Israel s-a accidentat puternic la cap după ce a căzut pe gheaţă la Bâlea Lac. Primul ajutor a venit din partea salvamontiştilor care au solicitat urgent intervenţia unui elicopter SMURD pentru a transporta turista la spital.

Femeia care a alunecat pe gheaţă a suferit o lovitură puternică la cap, fiind diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut. Incidentul a fost surprins cu ajutorul camerelor web de la Bâlea Lac, imaginile fiind transmise pe internet.

"Turista este conștientă. Noi i-am acordat primul ajutor. Ea făcea parte dintr-un grup de turiști veniți la Bâlea Lac din Israel. Turista accidentată are în jur de 60 de ani și a alunecat pe gheață", a declarat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David. Acesta a mai adăugat că este nevoie de suport medical avansat, conform informaţiilor transmise pe site-ul puterea.ro.

În zona turistică Bâlea Lac există un risc crescut de producere a avalanşelor, de gradul trei, din cinci. Acolo, stratul de zăpadă a atins miercuri un metru şi douăzeci de centrimetri. 

Miercuri la ora 13:00 s-au înregistrat doar 4 grade Celsius în această regiune.

 

Surse: digi24.ro, romaniatv.ro, puterea.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More