Home STIRI ACTUALITATE O tânără de origine kurdă a fost împușcată pentru că a refuzat o căsătorie aranjată cu propriul ei văr

O tânără de origine kurdă a fost împușcată pentru că a refuzat o căsătorie aranjată cu propriul ei văr

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

O tânără de 21 de ani ce a refuzat să se mărite cu propriul ei văr a fost împușcată la o nuntă, anunță cotidianul britanic The Telegraph.

Tatăl tinerei, Ghazi H., a postat o imagine pe Facebook, cu fiica lui decedată într-o baltă de sânge. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a scris lângă fotografie: „Cu cel mai adânc sentiment de pierdere și durere, anunț decesul fiicei mele. A murit într-o baltă de sânge, victimă a unei tradiții și trădată de familia ei”.

Tatăl ei a explicat că fiica lui, Shilan, a fost împușcată în cadrul unei nunți în Hanovra, Germania, după ce ar fi refuzat o căsătorie aranjată cu vărul ei de 22 de ani, Sefin. Poliția germană a emis un mandat de arestare pe numele acestuia.

Ghazi, tatăl fetei, a scris că familia sa a imigrat în Germania din Irak, atunci când Shilan avea doar 3 ani, locuind în Germania de atunci. Acesta a descris-o ca fiind o „tânără plină de încredere în sine”, ce urma cursurile unei universități din orașul german.

Acesta a mai specificat că și-a lăsat familia în grija fratelui său când a plecat în Irak să-și găsească un loc de muncă. A descoperit apoi că fratele său i-a propus lui Shilan să se mărite cu vărul ei, Sefin, iar când s-a întors în Germania, aceasta i-a spus că nu este deacord cu acest aranjament și „l-a implorat să facă orice” pentru a o salva.

Acesta a anulat logodna însă fiica lui a fost împușcată mortal.

Sursa: The Telegraph

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More