Home Externe O parte din secretele ISIS deconspirate de americani

O parte din secretele ISIS deconspirate de americani

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

În timpul unui raid făcut de către americani în Siria, în luna mai, Forţele de Operaţiuni Speciale ale Statelor Unite au capturat documente secrete şi exclusive care aparţin grupării ISIS.

Reuters, sursa care a făcut publică ştirea, susţine că americanii au capturat o mică parte din schema secretă de organizare ISIS şi informaţiile obţinute sunt stocate în CD-uri, DVD-uri, documente tipărite şi hard-disk-uri, o parte majoră dintre documente fiind redactate sub formă de ordonanţe religioase sau în limbajul islamic "fatwa". Câteva aspecte importante cuprinse în conţinutul documentelor fatwa: limita impusă unui copil care vrea să fure de la părintele său pentru a se alătura grupării sau pentru a lupta în "războiul sfânt"; reglementări privind tratamentul aplicat sclavilor care au copii încă minori, şi reguli privind violarea femeilor prizoniere.

Săptămâna trecută a fost descoperit un document care oferă indicii despre traficul de organe în care se prevede că e implicată gruparea extremistă. “Din Regulile Creatorului privind Capturarea Prizonierilor şi Înrobirea Lor” se numeşte o broşură editată de ISIS, în ea sunt reguli cu privire la un tratament atât blând cât şi crud pe care membrii grupării trebuie să îl aplice femeilor transformate în sclave, femei despre care broşura scrie că sunt "„confiscate de la infidelii înfrânţi”.

În broşura amintită scrie: "Femeile înrobite nu trebuie separate de copiii lor, dar, indiferent de situaţie, luptătorii ISIS sunt îndreptăţiţi să întreţină relaţii sexuale cu acestea", conform Gândul. Aceiaşi sursă scrie despre documentele capturate de americani: "oferă indicii asupra modului în care ceea ce a fost cândva doar un mic grup insurgent a reuşit să dezvolte o birocraţie complexă şi o organizare riguroasă prin care să gestioneze fluxurile de venituri obţinute – de la petrolul exploatat ilegal şi până la antichităţile pe care le-au confiscat – dar şi despre modul în care au reuşit membrii Statului Islamic să ţină sub control populaţiile subjugate".

După ce au studiat documentele ce conţin informaţiile exclusive, oficialii americani susţin că au reuşit să înţeleagă în amănunţime modul de structurare şi operare a grupării islamice prin care reuşeşte să controleze regiunile capturate.

Reprezentantul special al preşedintelui american Barack Obama în coaliţia împotriva ISIS a declarat pentru Reuters: „Aceste documente dezvăluie, practic, totul: nivelul birocratizării, organizarea, diwan-urile, comitetele”. Amos Hochstein, directorul responsabil cu zona energetică din Departamentul de Stat al SUA, citat de Gândul: "Documentele arată şi „meticulozitatea şi orientarea spre date exacte” pe care o demonstrează ISIS atunci când vine vorba despre gestionarea sectorului petrolier şi al gazelor naturale, deşi nu este vorba despre operaţiuni extrem de sofisticate".

După ce a intrat în posesia acestor informaţii, SUA a lansat atacuri aeriene, unul din scopuri fiind de a-i captura pe oficialii ISIS care sunt în poziţii cheie în grupare şi deasemenea SUA a intenţionat să deterioreze infrastructura petrolieră a grupării islamice.

 

Sursa: gândul

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More