Home STIRI ACTUALITATE O judecătoare din Spania a întrebat victima unui abuz sexual dacă „a încercat și să-și strângă picioarele”

O judecătoare din Spania a întrebat victima unui abuz sexual dacă „a încercat și să-și strângă picioarele”

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

O asociția pentru victimele abuzurilor sexuale cere suspendarea judecătoarei pentru „chestionarea ofensatoare” a victimei unui viol.

Asociația Clara Campoamor, un grup feminist pentru susținerea victimelor abuzurilor sexuale a cerut o investigație oficială a unei magistrate din Țara Bascilor după ce a adresat o serie de întrebări „total ofensatoare” victimei unui viol, notează portalul TheLocal.es.

Judecătoarea María del Carmen Molina Mansilla, magistrată în Nordul Spaniei a întrebat o femeie ce a apărut în fața curții pentru a cere un ordin de restricție împotriva presupusului agresor: „Ți-ai strâns picioarele și toate organele feminine?”.

Victima, o femeie gravidă în luna a patra, a depus la poliția din Vitoria, Țara Bascilor, în data de 16 februarie, o plângere împotriva unui bărbat ce „a abuzat-o în mod repetat atât sexual cât și fizic”.

A doua zi aceasta a fost chemată să apară în fața unui judecător ce „a arătat scepticism față de declarațiile victimei, i-a adresat întrebări fără să-i permită să răspundă, iar unele dintre aceste întrebări au fost ofensatoare”, a explicat Blanca Estrella Ruiz de la Asociația Clara Campoamor.

„Un exemplu clar a acestei atitudini o reprezintă întrebările succesive ale judecătoarei adresate victimei cu privire la faptul dacă a încercat să reziste agresiunii, întrebâbd-o inclusiv dacă și-a strâns picioarele ferm? și dacă și-a închis toate organele feminine?” a declarat președintele asociației pentru Europa Press.

„Asemenea întrebări nu doar că nu sunt necesare pentru investigație dar sunt total ofensatoare și violează demnitatea victimei”, a continuat aceasta.

Conform liderilor acestei asociații, acesta nu este un act singular în ceea ce privește acestă judecătoare, afirmând că există o serie de plângeri similare și din partea altor femei.

„Alte femei au înaintat plângeri cu privire la re-victimizarea trăită în acest tribunal… femeile sunt speriate cu privire la ce li s-ar putea întâmpla ca victime în acest tribunal și are efectul de a le oprii în a semnala asemenea infracțiuni”, a subliniat aceasta.

Asociația, ce poartă numele unei cunoscute activiste ce a militat pentru drepturile femeilor în anii 1930, a cerut autorităților din Spania să investigheze cazul acestei magistrate.

Sursa: TheLocal.es

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More