Home Economic Nu se va mai plăti din februarie taxa de eliberare pașapoarte

Nu se va mai plăti din februarie taxa de eliberare pașapoarte

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Potrivit Legii nr. 1/2017, cetățenii României nu vor mai plăti taxa de eliberare a pașaportului, actelor de cetățenie și a altor acte civile; informație care se află în  actul normativ care recent a fost publicat în Monitorul Oficial.

Taxele care țin de eliberarea unor acte civile fac parte din categoria celor 102 taxe care vor fi eliminate, potrivit legii promulgate de președintele Klaus Iohannis. La data de 6 ianuarie a fost promulgată legea privind eliminarea unor taxe și tarife, şi deasemenea privește modificarea şi completarea unor acte normative; iar din 1 februarie va intra în vigoare.

Persoanele fizice nu vor mai plăti taxe când vor merge să își ridice pașaportul sau alte acte civile. Ele vor fi eliberate gratuit începând cu data de 1 februarie anul curent.

Conform sursei avocat.net, nu se va achita taxa la eliberarea: unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei. Nu se va achita procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverințe, precum și alte servicii prestate de autorități.

 

 

 

Sursa: eclar.ro, avocat.net, libertatea.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More