Home Actualitate Novak Djokovici are sanse mari sa participe la Australian Open 2023

Novak Djokovici are sanse mari sa participe la Australian Open 2023

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
novak djokovic australian open
  • Novak Djokovici poate participa la Australian Open 2023
  • Guvernul australian îi poate ridica interdicția de trei ani de zile

Novak Djokovic a fost interzis în 2022 să participe la Australian Open pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19.

Jucătorul de tenis sârb a primit interdicție trei ani de zile pentru a mai veni în Australia, dar acest lucru se poate schimba după ce a fost ales un nou guvern.

„Avocaţii mei din Australia discută cu autorităţile despre dosarul meu. Sper să primesc un răspuns săptămânile următoare, indiferent de răspuns – bineînţeles că eu sper că va fi pozitiv, ca să am suficient timp de pregătire. Vreau să merg acolo, am uitat ce s-a întâmplat în acest an. Doar vreau să joc. Australia a fost mereu locul în care am jucat cel mai bun tenis. Rezultatele vorbesc de la sine. Sunt foarte motivat să merg acolo” a declarat Novak Djokovici.

Novak Djokovic are 21 de titluri de Grand Slam, dintre care noua la Australian Open: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021.

Craig Tiley, directorul turneului Australian Open, este dispus să-l primească pe Novak Djokovic în 2023 dacă își rezolvă problemele cu guvernul: „În acest moment… Novak şi guvernul federal trebuie să rezolve această situaţie şi apoi noi vom urma orice instrucţiune după aceea. Nu este o chestiune în care noi putem face lobby. Este o chestiune între cele două părţi şi în funcţie de rezultatul ei, noi i-am putea ura lui bun venit la Australian Open”.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More