Home Cultură Muzeul Britanic : În topul celor mai vizitate atracţii turistice din UK în 2015

Muzeul Britanic : În topul celor mai vizitate atracţii turistice din UK în 2015

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

British Museum (Muzeul Britanic) a fost unul din cele mai vizitate obiective turistice din Londra în anul 2015, pentru al nouălea an consecutiv. Aproape 6,8 milioane de oameni au vizitat muzeul anul trecut, faţă de 6,7 milioane în anul 2014, potrivit unui articol bbc.com.

Cele mai vizitate zece atracţii turistice din ţară au fost în Londra aşa cum arată cifrele. Astfel, numărul vizitatorilor din UK a crescut cu 3,2% în  anul 2015, cu cea mai mare creştere în Scoţia, 5,48%. Mai mult de 65 de milioane de oameni au vizitat Londra în 2015 şi cei mai mulţi turişti, 6,82 de milioane au ales Muzeul Britanic. Galeria Naţională a ocupat locul doi în topul celor mai vizitate obiective cu 5,9 milioane de vizitatori, deşi a avut o scădere de 8%. Pe locul al treilea, în celor mai vizitate atracţii a fost Muzeul de Istorie Naturală. Galeria Tate Modern a suferit la capitolul vizitatori, cu 4,7 milioane, fiind cel mai scăzut număr din ultimii zece ani. Cu toate acestea, este considerată galeria de artă cea mai populară şi modernă din lume ce a reuşit să adune în anul 2014 peste cinci milioane de vizitatori. Este de aşteptat, însă, ca expoziţia de anul acesta ce va prezenta cea mai scumpă pictură semnată de artista americană Georgia O’Keeffe ,,Jimson Weed,White Flower’’ să atragă un număr impresionant de oameni aici, notează bbc.com.

 Şi Centrul Southbank a înregistrat totuşi o scădere de 18 % a numărului de vizitatori, dar s-a motivat că această scădere a fost şi din cauza închiderii din septembrie pentru renovare a Camerei Purcell, Sălii Regina Elizabeta şi Galeriei Hayward. La Academia Regală de Artă din Londra, creşterea numărului de vizitatori cu 31% s-a produs şi cu ocazia găzduirii expoziţiei operelor lui Ai Weiwei ce a fost derulată timp de patru luni în anul 2015.

Bernard Donoghue, director la Association of  Leading Visitor Attractions (ALVA) din UK  a declarat că a fost un an record în cazul turiştilor de aici.  La Muzeul Naţional de Istorie şi Muzeul de Ştiinţă au fost mai mulţi vizitatori la un loc decât în Veneţia, iar la Muzeul Britanic şi la Galeria Naţională şi-au petrecut timpul mai mulţi decât la Barcelona, a adăugat acesta. De asemenea, şi  Southbank Centre, Tate Modern şi Tate Britain au întâmpinat mai mulţi vizitatori decât în Hong Kong, a mai subliniat Bernard citat de bbc.com.

Chester Zoo a rămas cea mai vizitată atracţie cu plată cu 1,7 milioane de vizitatori din afara Londrei, iar Biblioteca din Birmingham a fost cea mai vizitată atracţie gratuită. La fel şi în cazul Muzeului Național al Scoției  care a fost cel mai vizitat muzeu cu 1,6 milioane de vizitatori.

 

 

 

Surse: bbc.com, mediafax.ro, ziare.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More