Home Politică Modificări în Parlament care ţin de procedura de vot

Modificări în Parlament care ţin de procedura de vot

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

În Camera Deputaţilor a fost modificată procedura de vot şi s-au anunţat schimbări care îi privesc pe aleşii care votează în plen.

Procedura nouă de vot a fost adoptată cu 231 voturi “pentru”, deputaţii au avut trei voturi "împotrivă" şi nicio abţinere. DCnews relatează că schimbarea sistemului de vot a fost supusă dezbaterii după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD va depune plângere penală pentru votul la Legea defăimării şi a susţinut că ar fi existat ''o mână criminală'' care a manipulat sistemul informatic, în aşa fel încât să cadă legea.

Modificările prevăzute de noua procedură în care se vor vota legile sunt următoarele: consolele de vot au butonul "prezent" încorporat, deputaţii vor fi verificaţi cu opţiunea "prezent" înainte de fiecare vot, ei vor avea pe consolele de vot o opţiune în premieră pentru Parlament şi anume tasta "prezent" pe care vor trebui să apese pentru a-şi înregistra prezenţa.

Deasemenea deputaţii care nu apasă tasta pentru a-şi înregistra prezenţa înainte de fiecare vot, deşi se află în sală, potrivit noilor reglementări adoptate în Camera Deputaţilor, ei vor fi consideraţi absenţi.

 

Sursa: dcnews.ro, antena3.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More