Home Economic Ministrul Comunicațiilor a fost la Alba Iulia și a testat sistemele smart la o plimbare cu autobuzul

Ministrul Comunicațiilor a fost la Alba Iulia și a testat sistemele smart la o plimbare cu autobuzul

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Delia Popescu a testat vineri la Alba Iulia sistemele smart din transportul public. Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională s-a plimbat cu autobuzul local și a achitat prin sms biletul.

Ministrul Comunicațiilor a fost însoțită într-un tur al orașului de către jurnaliști și de viceprimarul Paul Voicu. Reprezentantul Societății de Transport Public (STP) i-a vorbit Deliei Popescu despre modalitățile de achiziționare a biletului de călătorie. În Alba Iulia, primul smart city din țară, biletele se pot cumpăra și prin sms de pe telefon sau prin Wallet Libra Pay. Ministrul a ales să achite biletul prin sms. 

Vineri a fost lansat în Alba proiectul pilot denumit ”Alba Iulia Smart City”, prilej care a adus-o pe Delia Popescu în oraș. Ea a participat la conferința de lansare a proiectului și a făcut turul orașului cu autobuzul.

Ministrul a declarat: "Mi se pare minunat că dați posibilitatea cetățenilor să aibă mai multe canale prin care să-și procure un bilet de transport. Soluțiile inteligente sunt soluțiile viitorului. Dar nu trebuie să renunțăm nici la varianta clasică, pentru că avem parte din populație care încă mai este legată de varianta clasică, adică să te duci să-ți cumperi un bilet de autobuz de la chioșcul din stație. Dar, pentru tehnologia viitorului, soluțiile de tipul acesta sunt excepționale.” Popescu a arătat entuziasm față de progresele făcute de Alba Iulia și printre altele, a mai afirmat:”Integrarea soluțiilor de smart city va reprezenta viitorul atât pentru Alba Iulia, cât și pentru celelalte orașe și sper că Alba Iulia este un exemplu pentru toate celelalte orașe care vor dori să implementeze soluții de smart city."

 

 

Sursa: agerpres, mediafax

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More