Home Politică Ministrul Afacerilor Externe a vorbit despre Unirea Principatelor:”Un succes al politicii externe româneşti”

Ministrul Afacerilor Externe a vorbit despre Unirea Principatelor:”Un succes al politicii externe româneşti”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Duminică, cu ocazia împlinirii a 157 ani de la Unirea Principatelor Române mai mulţi politicieni, printre care şi Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe, au transmis un mesaj.

În mesajul transmis duminică către Agerpres, Comănescu afirmă:"Unirea Principatelor a reprezentat și un succes al politicii externe românești. Diplomația română a avut abilitatea de a urmări, în contactele politice externe, atingerea idealului național, care a condus la modernizarea României și a instituțiilor sale…Unirea Principatelor Române ne readuce în atenție faptul că politica externă trebuie să fie, pe termen lung, o temă de consens național, susținând obiectivele urmărite pe plan intern".

Deasemenea Ministrul Afacerilor Externe declară că:"Aniversarea Unirii Principatelor Române, la 24 ianuarie 1859, are o însemnătate deosebită pentru Ministerul Afacerilor Externe, întrucât este o bună ocazie de a rememora activitatea Secției Afacerilor Străine din cadrul Secretariatului de Stat, înființată printr-un decret din data de 6 martie 1859, în baza Secției Afacerilor Străine luând naștere, în 1862, instituția Ministerului Afacerilor Externe". Şi adaugă:" În 2019 vom aniversa 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Vom avea de trecut atunci, în continuarea drumului început în 1859, un test al maturității noastre ca stat membru al Uniunii Europene: preluarea de către România a președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene. Avem, așadar, gândul la acest major obiectiv de viitor, dar și la numeroasele obiective de etapă pe care le mai avem de atins în acest interval. Transmit tuturor românilor urările mele de bine cu prilejul Unirii Principatelor Române!".

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea s-a alăturat în asentiment Ministrului Afacerilor Externe, declarând într-un mesaj postat pe facebook că: "Mica Unire de la 1859 a fost un amestec de inteligență politică și patriotism cum rar întâlnești în istorie. Mica Unire a făcut să vibreze un popor care se pregătea să devină națiune".

 

Sursa: AGERPRES.RO

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More