Home STIRI ACTUALITATE Ministerul Sănătății a lansat campania pro-vaccin, pentru părinți

Ministerul Sănătății a lansat campania pro-vaccin, pentru părinți

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Scopul campaniei ”Vaccinurile salvează vieți”, este de a aduce la cunoștința părinților, informații despre metoda de prevenire a bolilor considerată cea mai eficientă în prezent. Miercuri a început campania prin lansarea unei pagini noi web și a unui clip video, dedicate vaccinării.

Pagina de internet desprevaccin.ro prezintă diverse informații despre imunizarea prin metoda vaccinării: beneficii, vaccinurile de bază folosite în țara noastră, mărturii ale unor persoane publice care și-au vaccinat copiii, dar și Programul Național de Vaccinare. Potrivit sursei Agerpres, 364.000 de doze de ser BCG au fost cumpărate și repartizate către Direcțiile de Sănătate Publică. Deasemenea vaccinul ROR este achiziționat în cantități suficiente, iar din vaccinul hexavalent s-au distribuit 255.000 de doze. Ministerul dorește să informeze părinții despre beneficiile vaccinării și, în acest scop, s-a gândit să facă o paralelă cu războaiele din trecut. Se subliniază în această campanie faptul că, ar fi murit mai multe persoane datorită nevaccinării decât în războaie. 

Ministerul Sănătății declară într-un comunicat de presă următoarele: ”Campania Vaccinurile salvează vieți conține un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut care au luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanța vaccinurilor pentru prevenția unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viața oamenilor."

 

Sursa: agerpres, evz.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More