Home Economic Miliardarul Carl Icahn a obținut un profit de 2 miliarde $ din vânzarea portofoliului de acțiuni Apple

Miliardarul Carl Icahn a obținut un profit de 2 miliarde $ din vânzarea portofoliului de acțiuni Apple

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit

Investitorul Carl Icahn, cu o avere estimată la peste 21 de miliarde $, și care era unul dintre cei mai importanți acționari ai companiei Apple, a anunțat marți că nu mai deține o astfel de poziție în cadrul gigantului tehnologic.

„Nu mai deținem o poziție în cadrul Apple”, a declarat acesta într-un interviu pentru postul CNBC, adăugând că, totuși, încă consideră Apple ca o „companie excelentă”.

Dl. Icahn a invocat drept motiv pentru decizia de a vinde acțiunile Apple îngrijorarea cu privire la atitudinea Chinei față de companie, afirmând că Beijing-ul ar putea „interveni direct și afecta serios capacitatea Apple de a-și vinde produsele în China”.

Carl Icahn deținea aproximativ 44,8 milioane de acțiuni Apple, estimate la aproape 4,4 miliarde$ la prețul actual, conform datelor Bloomberg. Joi, acțiunile Apple se tranzacționau în scădere cu 3,1 procente, la valoarea de 94,81$ pe acțiune. Pe totalul acestui an, acțiunile Apple au înregistrat o scădere de 10 procente.

Dl. Icahn a declarat pentru CNBC că din această vânzare a făcut un profit de 2 miliarde $.

Dl. Icahn era una din vocile cele mai importante printre investitorii în gigantul tehnologic american ce a susținut că Apple trebuie să-și folosească uriașele rezerve de capital pentru a plăti acționarii sub formă de dividente sau răscumpărare de acțiuni. La începutul acestei săptămâni, Apple a declarat că intenționează să utilizeze până la 250 miliarde $ în acest gen de operațiuni, până în 2018.

Această operațiune de vânzare marchează sfârșitul unei povești de dragoste între dl. Icahn și Apple, o companie pe care nu înceta să o laude la fiecare apariție tv. „La fiecare 50 de ani, avem o companie ca aceasta ce are toate aspectele, circumstanțele externe în favoarea sa. Sunt atât de sigur de Apple încât, dacă începe să scadă pur și simplu voi cumpăra mai mult, fără nicio grijă”, a declarat investitorul american acum câteva luni în cadrul emisiunii financiare Wall Street Week.

Aceasta a fost o săptămână dificilă pentru gigantul Apple, cea mai mare companie tranzacționată public la bursă din lume după valoarea de bursă, după ce a făcut public faptul că pentru prima oară în 13 ani a înregistrat o scădere de venituri, pe ultima perioadă de trei luni, și prima scădere a vânzărilor de iPhone. Volumul încasărilor raportate de către compania americană în ultimele trei luni a fost de 50,6 miliarde$, în scădere cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul de telefoane vândute a scăzut cu 10 milioane de unități, pe aceeași perioadă, la 51 de milioane. Tim Cook, CEO-ul Apple a caracterizat aceste cifre drept „o pauză” în creșterea și dezvoltarea companiei.

Sursa: Financial Times, Washington Post.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More