Home STIRI ACTUALITATE Mii de oameni fără apă potabilă în Prahova din cauza unei defecțiuni

Mii de oameni fără apă potabilă în Prahova din cauza unei defecțiuni

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Pompierii au transportat sâmbătă, 17 decembrie, apă cu cisternele în patru localități din județul Prahova; în urma unei defecțiuni apărute încă de marți, care a lăsat mii de oameni fără resursa vitală. 

Mai mult de 18.000 de persoane din patru localități prahovene au rămas de circa trei zile fără apă la robinete. Cauza este o conductă magistrală care s-a defectat marți dar, potrivit prefectului judeţului Prahova: ”Problema este în curs de rezolvare. Am vorbit chiar acum o oră cu responsabilii. Au introdus un tub acum, trebuie să-l prindă. A fost problema legată de piesele de îmbinare între metal şi plastic, dar s-a găsit o soluţie. S-a montat un tub ca să nu se intervină sub imobil.” Prefectul Daniel Ștefan declarase aceasta sâmbătă dimineața, și a mai precizat că problema se remediază cu greutate deoarece avaria s-a produs sub o casă; potrivit sursei mediafax.

Pompierii au fost solicitați și au cărat apă potabilă cu cisternele în localitățile afectate. Purtătorul de cuvânt ISU Prahova, Raluca Vasiloae a declarat: “Asigurăm transportul de apă potabilă cu patru cisterne, a câte 5000 de litri fiecare, în Păuleşti, Băicoi, Dumbrăveşti şi Plopeni.”

Se pare că luni se va finaliza reparația la conductă, conform informației primite de la prefectul Daniel Ștefan. ”Sunt două oraşe afectate şi două comune, în total aproximativ 18.500 de persoane neavând apă potabilă,” a spus Ștefan. Pompierii au estimat sâmbătă că vor merge în localitățile respective de cinci ori cu apă potabilă, după ce primiseră mai multe solicitări.

 

 

Sursa: mediafax

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More