Home Economic Microsoft vrea să renunţe la vechiul browser Internet Explorer

Microsoft vrea să renunţe la vechiul browser Internet Explorer

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cea mai mare companie de IT, Microsoft are în plan să renunţe la vechiul browser Internet Explorer şi recomandă utilizatorilor să treacă la un browser mai nou.

Microsoft a lansat pe piaţa IT noul browser de navigare Edge şi are intenţia să renunţe definitiv la vechea înfăţişare a browserului Internet Explorer, Edge fiind noua versiune de Internet Explorer care îl înlocuieşte cu succes. Rămâne însă disponibilă pentru utilizatori versiunea Internet Explorer11 însă conducerea Microsoft nu a precizat pentru cât timp.

Versiunile Internet Explorer 8, 9 şi 10 au fost lăsate de către compania care le-a creat fără suport tehnic şi Microsoft face recomandări tuturor utilizatorilor, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice să se asigure că beneficiază în continuare de compatibilitate cu noile tehnologii web şi de actualizări pentru securitate, conform sursei Go4it. Încă din luna ianuarie 2016, compania Microsoft a anunţat că vor opri suportul pentru versiunile Internet Explorer 8, 9 şi 10. Utilizatorii se mai pot bucura de suport tehnic doar pentru Internet Explorer 11, care funcţionează pe toate platformele importante: Windows 7, Windows 8.1 şi Windows 10. 

Go4it anunţă de ce Microsoft a ales să păstreze încă IE11: "Aparent, decizia păstrării suportului tehnic pentru IE11 a fost luată din raţiuni de compatibilitate, venind în sprijinul companiilor care lucrează cu software învechit, riscând blocarea activităţii în eventualitatea renunţării la Internet Explorer".

Se preconizează că versiunea Edge şi Windows 10 în viitor vor fi lideri pe piaţă şi o vor acapara iar utilizatorii care îşi vor păstra vechiul browser Internet Explorer riscă mult infectarea calculatorului cu viruşi, în lipsa suportului pentru acest tip de browser. Microsoft Edge este destinat să fie un înlocuitor modern şi mai securizat pentru Internet Explorer, un browser optimizat pentru performanţe, conform surselor din presă.

 

Sursa: go4it.ro, arenait.net, money.cnn.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More