Home STIRI ACTUALITATE Michelle Obama și Sophie Trudeau aleg creații ale unor designeri canadieni, printre care și Lucian Matis, originar din România

Michelle Obama și Sophie Trudeau aleg creații ale unor designeri canadieni, printre care și Lucian Matis, originar din România

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, și-a continuat tradiția de a alege creații vestimentare cu ocazia dineurilor de la Casa Albă ale unor designeri din țările ce sunt sărbătorite la aceste evenimente. Astfel, cu ocazia dineului oficial de joi seara, Michelle s-a orientat către designerul Jasun Wu, originar din Taiwan dar care locuiește în Vancouver. Acesta este același designer ce a creat ambele rochii purtate cu ocazia inaugurărilor dl. Obama.

Rochia face parte din colecția de toamnă a designerului canadian, fiind prezentată luna trecută la New York în cadrul săptămânii de modă. Wu a creat o robă lungă, fără bretele de mătase bleu-marin înshis cu un model floral romantic. Cei de la Washington Post au descris-o ca fiind o ținută „ce ține cont de importanța și grandoarea evenimentului dar fără a fi îngreunată, supraelaborată de formalitate”.

Soția prim-ministrului canadian, Sophie Grégoire-Trudeau, a ales și ea o temă florală, purtând o rochie de culoare mov deschis cu model portocaliu, creația designerului canadian de origine română Lucian Matis. Acesta din urmă este creatorul și a rochiei de culoare roșie pe care Sophie Trudeau a ales-o pentru ceremonia oficială de primire de joi dimineața.

Lucian Matis, născut în localitatea Blaj și emigrat în Canada din 1999, a declarat că nu știa că prima doamnă a Canadei a ales două dintre creațiile sale, dar că a fost o senzație extatică să o vadă pe Sophie purtând rochiile sale. „Am vrut să fie o rochie clasică, care să fie elegantă dar în același timp și opulentă în ceea ce privește culorile, și de aceea am ales portocaliu, fuchia și mov împreună”, a declarat acesta.

Lucian a declarat în continuare că, în ceea ce o privește pe prima doamnă, „Cred că aceasta a arătat minunat. Cred că a arătat foarte elegant. Și acest lucru este exact ceea ce ne-am propus. Ne-am propus o creație atemporală, care să nu fie prea trendy, care să nu fie prea fashion-forward.”

First lady Michelle Obama and Sophie Grégoire-Trudeau, wife of Canadian Prime Minister Justin Trudeau, walk to their chairs after the first lady lost her balance walking off of a stage while they participate in a program at the U.S. Institute of Peace in Washington, Thursday, March 10, 2016, to highlight Let Girls Learn efforts and raise awareness for global girl's education. (Cliff Owen/AP)

First lady Michelle Obama and Sophie Grégoire-Trudeau, wife of Canadian Prime Minister Justin Trudeau, walk to their chairs after the first lady lost her balance walking off of a stage while they participate in a program at the U.S. Institute of Peace in Washington, Thursday, March 10, 2016, to highlight Let Girls Learn efforts and raise awareness for global girl’s education. (Cliff Owen/AP)

Sursa: Washington Post, Macleans.ca.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More