STIRI ACTUALITATE

Michelle Obama și Sophie Trudeau aleg creații ale unor designeri canadieni, printre care și Lucian Matis, originar din România

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, și-a continuat tradiția de a alege creații vestimentare cu ocazia dineurilor de la Casa Albă ale unor designeri din țările ce sunt sărbătorite la aceste evenimente. Astfel, cu ocazia dineului oficial de joi seara, Michelle s-a orientat către designerul Jasun Wu, originar din Taiwan dar care locuiește în Vancouver. Acesta este același designer ce a creat ambele rochii purtate cu ocazia inaugurărilor dl. Obama.

Rochia face parte din colecția de toamnă a designerului canadian, fiind prezentată luna trecută la New York în cadrul săptămânii de modă. Wu a creat o robă lungă, fără bretele de mătase bleu-marin înshis cu un model floral romantic. Cei de la Washington Post au descris-o ca fiind o ținută „ce ține cont de importanța și grandoarea evenimentului dar fără a fi îngreunată, supraelaborată de formalitate”.

Soția prim-ministrului canadian, Sophie Grégoire-Trudeau, a ales și ea o temă florală, purtând o rochie de culoare mov deschis cu model portocaliu, creația designerului canadian de origine română Lucian Matis. Acesta din urmă este creatorul și a rochiei de culoare roșie pe care Sophie Trudeau a ales-o pentru ceremonia oficială de primire de joi dimineața.

Lucian Matis, născut în localitatea Blaj și emigrat în Canada din 1999, a declarat că nu știa că prima doamnă a Canadei a ales două dintre creațiile sale, dar că a fost o senzație extatică să o vadă pe Sophie purtând rochiile sale. „Am vrut să fie o rochie clasică, care să fie elegantă dar în același timp și opulentă în ceea ce privește culorile, și de aceea am ales portocaliu, fuchia și mov împreună”, a declarat acesta.

Lucian a declarat în continuare că, în ceea ce o privește pe prima doamnă, „Cred că aceasta a arătat minunat. Cred că a arătat foarte elegant. Și acest lucru este exact ceea ce ne-am propus. Ne-am propus o creație atemporală, care să nu fie prea trendy, care să nu fie prea fashion-forward.”

First lady Michelle Obama and Sophie Grégoire-Trudeau, wife of Canadian Prime Minister Justin Trudeau, walk to their chairs after the first lady lost her balance walking off of a stage while they participate in a program at the U.S. Institute of Peace in Washington, Thursday, March 10, 2016, to highlight Let Girls Learn efforts and raise awareness for global girl's education. (Cliff Owen/AP)

First lady Michelle Obama and Sophie Grégoire-Trudeau, wife of Canadian Prime Minister Justin Trudeau, walk to their chairs after the first lady lost her balance walking off of a stage while they participate in a program at the U.S. Institute of Peace in Washington, Thursday, March 10, 2016, to highlight Let Girls Learn efforts and raise awareness for global girl’s education. (Cliff Owen/AP)

Sursa: Washington Post, Macleans.ca.

To Top
Loading..