Home Sport Medalie de bronz pentru handbalistele României la mondiale

Medalie de bronz pentru handbalistele României la mondiale

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

 Echipa României de handbal a obținut o victorie remarcabilă în fața Poloniei cu scorul de 31-22 în finala mică a Campionatului Mondial. Aceasta este una din cele mai importante performanțe ale echipei din ultimul deceniu, obținută după ce a trecut de Danemarca. 
 Președintele FRF le-a felicitat pe handbaliste cu promisiunea că acestea vor fi răsplătite fiecare cu suma de 7.500 de euro. Acesta a mai declarat că Ryde, antrenorul actual, nu se afla pe lista primilor antrenori propuși după despărțirea de Tadici. 


 "Pe spatele acestor fete scrie România. E victoria noastră, a tuturor. FR Handbal s-a bucurat în ultimul timp de foarte mult sprijin din partea Ministerului de Finanțe și COSR. Toate proiectele au fost îndeplinite și finanțate. Se pot face atât de multe lucruri la nivel de juniori și copii, dar trebuie finanțate. 
  
 După ce Tadici a renunțat la națională, ne-a fost greu să găsim un selecționer. Am discutat cu toată lumea și am făcut o lista împreună cu Narcisa Lecusanu. Ryde nu era nici în primele 3-4 locuri, nu știam de performanțele lui. E meritul Narcisei că a fost amintit. Când am vorbit cu el, mi-am dat seama de capacitatea sa de înțelegere a fenomenului. 
  
 Ceea ce a făcut Tomas a fost ceva nou inclusiv pentru mine. A știut să gestioneze lucrurile. Nu a fost nimic întâmplător. Ne-a arătat că lucrurile se pot face și altfel" a declarat Alexandru Dedu pentru Dolce Sport. 
 Thomas Ryde a declarat: "Sunt foarte fericit, e ceva extraordinar pentru noi. Am câștigat Liga Campionilor, dar nu se compară cu sentimentul de acum, sunt foarte fericit și mândru." a spus acesta pentru Sport.ro
 Luminița Hutupan Dinu a lăudat selecționerul Thomas Ryde și întreaga sa echipă: "Sunt fete de aur, pentru mine sunt fete de aur. S-au mobilizat și au demonstrat asta. Nici nu mi-am făcut probleme după meciul cu Norvegia din semifinale că nu vom bate Polonia și nu vom lua medaliile de bronz. Am vorbit cu ele, toate mi-au spus că nu le e teamă de Polonia și așa a și fost. Uitați-vă ce inseamnă să ai noroc, dar și să lupți pentru el: marea forță Rusia, cu o singură înfrângere în competiție a încheiat pe locul 5, iar noi, cu patru înfrângeri, am luat medalia de bronz!" a declarat fostul portar al echipei naționale pentru Mediafax. 
 Aceasta a fost prima medailie de bronz obținută de tricolore și tot prima după 10 ani. 
  

Sursa: Sport.ro, Digi Sport

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More