Home Sport Masterele de snooker, Ronnie O’Sullivan câștigă al șaselea titlu al carierei

Masterele de snooker, Ronnie O’Sullivan câștigă al șaselea titlu al carierei

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ronnie O'Sullivan l-a învins categoric pe Barry Hawkins, cu scorul general de 10 la 1, și a câștigat cel de-al șaselea titlu de Masters al carierei.

Numărul opt mondial, Hawkins a câștigat primul frame, însă de acolo și până la final meciul a fost dominat de O'Sullivan care și-a adjudecat toate celelalte 10 frameuri. Ronnie și-a arătat clasa în această finală, reușind un break de 136 de puncte în meciul al treilea și și-a adjudecat victoria cu un break de 82 de puncte în ultimul meci.

Acesta a fost primul turneu la care Ronnie O'Sullivan a participat după ce fost învins în sferturile de finală de la Campionatul Mondial de Stuart Bingham în luna aprilie. O'Sullivan l-a învins pe Bingham în semifinala acestui turneu, însă nu a fost deloc mulțumit de modul în care a jucat, declarând că se simte „rușinat” de jocul său. Meciul din finală însă a fost dominat clar de acesta, Hawkins, ce avea un record negativ în meciurile directe cu Ronnie O'Sullivan de 9 la 1, a părut marcat de presiunea primei sale finale de Masters din carieră.

Ronnie O'Sullivan a declarat că se simte minunat cu această victorie. „Mă simpt extrem de fericit. Am știut că trebuie să-mi ridic nivelul jocului. Am putut să fac asta și să-mi controlez mai bine emoțiile. Sunt bucuros că am jucat așa de bine” a declarat acesta pentru BBC. „În mod normal nu sunt surprins atunci când câștig turnee, însă sunt surprins de faptul că am reușit să câștig după o absență de 8 luni de zile din circuitul profesionist” a continuat acesta.

Hawkins s-a declarat „dezamăgit” de jocul său în această finală. Deși a arătat o formă excelentă în semifinala în care l-a eliminat pe numărul 5 mondial Judd Trump, reușind 3 brekuri de peste 100 de puncte, în finală acesta nu și-a regăsit jocul deloc. „Sunt dezamăgit de performanța mea. Nu i-am oferit un joc adevărat adversarului meu astăzi” a declarat acesta pentru BBC.

Sursa: BBC

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More