Home STIRI ACTUALITATE Maria Grecea, deputata PNL afirmă că în cazul Bodnariu „a fost invidie colegială”

Maria Grecea, deputata PNL afirmă că în cazul Bodnariu „a fost invidie colegială”

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit

Deputata Maria Grecea s-a aflat printre membrii delegaţiei parlamentare care a vizitat familia Bodnariu în Norvegia şi a dat la întoarcerea în ţară un interviu pentru Jurnaliştii.ro, în cadrul căruia vorbit despre informaţiile aflate şi concluziile la care a ajuns.

Maria Grecea afirmă că soţii Bodnariu trăiesc un coşmar şi că ceea ce a văzut în casa Bodnariu sugerează faptul că aceşti părinţi sunt trişti şi disperaţi şi îşi aşteaptă copiii înapoi. Deputata povesteşte: "Toți membrii delegației am dorit să ne deplasăm la locuința familiei Bodnariu. Am dorit să vorbim cu autoritățile locale, cu familia și cu cât mai mulți oameni care îi cunosc pe soți, pentru a ne face o imagine cât mai clară asupra situației. Am observat că acești oameni trăiesc într-o comunitate mică, în care oamenii se cunosc între ei. Cea care a făcut denunțul a fost directoarea școlii, iar cea care a investigat cazul din partea Barnevernet a fost colegă cu Ruth la școala de asistenți medicali. Din spusele cunoscuților, Ruth a avut întotdeauna rezultate și calificative mai bune, iar în acest caz putem să ne gândim că poate fi vorba și de o invidie colegială. Ce știm cu certitudine este faptul că, în acest moment, nimic nu se mai leagă de primul denunț, care a avut la baza o plângere legată de intonarea unui colind religios. Chiar dacă Marius Bodnariu a fost întrebat în timpul anchetelor despre convingerile sale religioase, aceste lucruri nu apar în rapoartele întocmite."

Grecea a mai declarat că numeroşi români sunt speriaţi de instituţia Barnevernet şi că ea le-a atras atenţia în legătură cu acest fapt partenerilor norvegieni de dialog. Deputata PNL a menţionat în interviu şi cazul cetăţeanului român anchetat de Barnevernet fiindcă atunci când soția acestuia mergea să ia copilul de la grădinița, de fiecare dată copilul îi sărea în brațe. Grecea spune că a avut ocazia să discute cu acel român şi că familia a recurs la soluţia de a-şi trimite copilul la bunici în România, după începerea anchetei în cazul Bodnariu.

"Mai bine de 2 luni, soții Bodnariu nu au avut voie sa comunice cu fetele cele mari. Mai mult decât atât, am aflat că există două scrisori pe care aceste fete le-au scris pentru părinți, iar acestea au fost ascunse. În toate discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile norvegiene, eu am insistat asupra faptului că nu e normal ca cei 5 copiii să fie plasați în trei familii diferite, aflate la sute de kilometri distanță" relatează Maria Grecea.

La întrebarea reporterului de la Jurnaliştii.ro dacă e adevărat că în Norvegia o familie surogat câştigă până la 120.000 de euro pe an, deputata a răspuns afirmativ: "Este foarte adevărat. Sumele primite de cei ce îngrijesc copii în plasament sunt  foarte mari, astfel că putem suspecta existența unor interese materiale în activitatea Barnevernet. Aș dori totodată să mai dezvălui o informație care mi-a fost transmisă de un român care locuiește în Norvegia: într-o zi copilul i-a povestit că un alt copil, norvegian, care se afla în plasament, le povestea colegilor cum își șantaja părinții naturali, cerându-le să îi cumpere diverse obiecte costisitoare, amenințându-i că în caz contrar el ar putea fi plasat într-o altă familie care își permite să îi facă acele cadouri pe care le dorea. Oare acesta este modelul de educație pe care doresc să îl instituie norvegienii ?" 

Interviul integral cu Maria Grecea poate fi citit aici: http://www.jurnalistii.ro/maria-grecea-cea-care-a-investigat-cazul-este-colega-lui-ruth-bodnariu-de-la-scoala-de-asistenti-medicali-a-fost-invidie-colegiala/

 

Sursa: Jurnaliştii.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More