Home Sport Margarita Louis-Dreyfus caută cumpărător pentru clubul de fotbal Marseille

Margarita Louis-Dreyfus caută cumpărător pentru clubul de fotbal Marseille

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Originară din Rusia, văduva magnatului Robert Louis-Dreyfus, deţine în prezent clubul de fotbal francez Olympique Marseille şi este în căutare de cumpărător pentru club. Preţul de vânzare este 200 milioane de euro.

Robert Louis-Dreyfus a fost acţionar la clubul francez Olympique Marseille în perioada 1996-2009, şi a decedat din cauza leucemiei în iulie 2009. Văduva sa a fost de atunci proprietara clubului Marseille în care a investit 40 milioane de euro de la moartea soţului ei pentru a compensa pierderile însă, conform EFE, ultima ei investiţie financiară în club este datată în anul 2014.

Directorul general al clubului, Philippe Perez a demisionat în ianuarie pe motiv de "divergenţe strategice şi financiare", relatează cotidianul Agerpres. Rusoaica l-a anunţat recent pe președintele Vincent Labrune că nu doreşte să mai investească capital în Olympique Marseille. Banca de investiţii Rothschild se ocupă de vânzarea clubului francez.

Olympique Marseille are 9 titluri în palmares şi a câştigat în 1993 Liga Campionilor iar printre cumpărătorii care s-au arătat interesaţi de club se numără oameni de afaceri americani, arabi şi indieni. 

Cel care va obţine titlul de proprietar al clubului, pe lângă suma de achiziţie de 200 milioane euro, va avea obligaţia conform contractului să investească şi suma de 100 milioane de euro pentru a întări echipa clubului Olympique Marseille care ocupă în Ligue 1 locul 10.

 

Sursa: agerpres.ro, theguardian.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More