Home Economic Mai multe instituții ale statului român au fost date în judecată de o firmă

Mai multe instituții ale statului român au fost date în judecată de o firmă

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

O companie din țara noastră care produce apă îmbuteliată dă statul român în judecată și solicită daune în valoare de 1 milion de euro. Pe lista ANPC ( Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) a figurat și numele companiei Aqua Queen SRL, în urma unor controale din luna martie 2016, cu privire la indicatori microbiologici depăşiţi.

Compania care produce și distribuie apă îmbuteliată anunță că va acționa dând în judecată statul român și cere daune de 1 milion de euro. Un comunicat de presă trimis de firma de avocatură care reprezintă compania Aqua Queen relatează: ”Ulterior publicării rezultatelor acestor controale, Aqua Queen SRL a solicitat efectuarea unor analize complexe, iar rezultatele obţinute au dovedit clar că produsele pe care le comercializează conţin valori determinate care se află în limita sau sub limita de detecţie stabilită prin lege. Deasemenea, a ieşit la iveală faptul că laboratorul desemnat de ANPC să efectueze analizele nu deţinea acreditare, iar activitatea acestuia a fost ulterior suspendată."

În instanță, societatea a acționat instituții ale statului, depunând plângere la Tribunalul București cu privire la: Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest şi Regiunea Sud-Muntenia, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Urmează să se fixeze un prim termen de judecată. 

Compania Aqua Queen SRL cere daune statului pentru a li se repara prejudiciile cauzate prin afectarea imaginii publice, rezilierea contractelor de furnizare încheiate cu lanţurile de supermarket-uri și pierderea clientelei. 

 

Sursa: gandul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More