Home Cultură Magazinele Romfilatelia comercializează timbre cu animale preistorice

Magazinele Romfilatelia comercializează timbre cu animale preistorice

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara comercializează timbrele emisiunii "Animale preistorice".

Romfilatelia a transmis către Agerpres un comunicat în care anunţă că începând de vineri, 22 ianuarie 2016 se vor putea achiziţiona timbrele emisiunii  "Animale preistorice". Timbrele puse în vânzare pentru colecţionari şi fanii emisiunii ilustrează patru animale preistorice. Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 lei este ilustrat un dinozaur prădător, Balaurul bondoc cu corpul acoperit cu pene și o lungime de circa 1,80-2 m; timbrul cu valoarea de de 3,00 lei ilustrează un crocodil care trăia în ţara Haţegului cu aproximativ 70 de milioane de ani în urmă şi este numit Theriosuchus sympiestodon; pe timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei este înfăţişat Kogaionon ungureanui, un mamifer care a trăit în Haţeg; iar pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei este ilustrat unul dintre cele mai mari animale preistorice din zona Hațegului, numit Magyarosaurus dacus, un dinozaur ierbivor.

Emisiunea "Animale preistorice" prezintă mărci poştale care înfăţişează animale preistorice ale căror fosile au fost descoperite în Țara Hațegului. Aceste fosile reprezintă elemente importante în constituirea unui Muzeu al Dinozaurilor din Transilvania, dar și pentru dezvoltarea Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, conform Agerpres.

Cele patru mărci poștale ale emisiunii "Animale preistorice" comercializate de magazinele Romfilatelia sunt completate de un set de patru maxime și un plic "prima zi" ce are aplicată în clar ștampila cu folio verde, informează aceeaşi sursă. Produsul special pus în vânzare este albumul filatelic, în ediţie limitată de numai 245 exemplare, dotat cu blocul de patru timbre al emisiunii și plicul "prima zi".

 

Sursa: AGERPRES.RO

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More