Home Sport Luptători ruşi descoperiţi că se dopează cu meldonium

Luptători ruşi descoperiţi că se dopează cu meldonium

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Federaţia rusă de atletism a făcut public un anunţ legat de patru atleţi ruşi care au fost depistaţi că au consumat meldonium. Deoarece de la începutul anului au fost depistaţi pozitiv 40 de sportivi ruşi la aceeaşi substanţă, există un risc major ca ţara să nu mai poată avea reprezentanţi la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria lupte.

Preşedintele Federaţiei ruse de lupte (FLR), Mihail Mamiasvili a comunicat următoarele: "Este o epidemie de proporţii catastrofale. Din 1952 nu s-a înregistrat nici măcar un singur caz, iar într-o singură zi sunt câteva zeci. Această situaţie ne-a pătat reputaţia impecabilă." Oficialul a anunţat luni că numărul luptătorilor ruşi depistaţi pozitiv la medicamentul cardiovascular interzis de la data de 1 ianuarie 2016, ar fi mare, zeci de sportivi sunt acuzaţi de dopaj. De la începutul anului s-au înregistrat nu mai puţin de 40 de cazuri.

După mediatizatul caz al Mariei Sharapova care a căzut testul antidoping şi este suspendată temporar, datorită aceluiaşi medicament, aceste dezvăluiri afectează imaginea Federaţiei de atletism care deja este suspendată din toate competiţiile internaţionale, conform sursei Hotnews.ro.

Vitali Mutko, Ministrul rus al Sportului, a cerut sportivilor ruşi să renunţe imediat la consumul medicamentului interzis şi a precizat: "Trebuie să facem tot ceea ce este necesar pentru eliminarea dopajului din sportul rus. Obiectivul este să facem totul pentru ca sportivii noştri să meargă la Olimpiada de la Rio."

 

Sursa: hotnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More