Home Politică Legea privind indemnizațiile pentru creșterea copilului a fost promulgată de Klaus Iohannis

Legea privind indemnizațiile pentru creșterea copilului a fost promulgată de Klaus Iohannis

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Klaus Iohannis a anunțat astăzi, 18 aprilie că a promulgat legea privitoare la indemnizațiile de creștere a copilului. Dacă vor petrece doi ani în concediu de maternitate, mamele vor primi o indemnizație egală cu 85% indiferent de salariul lor.

"Chiar astăzi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranță, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, adică indemnizația pentru mame", a spus Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru.

Președintele consideră că este o lege așteptată și îl îndrumă pe actualul ministru al Muncii să se gândească la cele mai bune variante pentru aplicarea cât mai rapidă a legii indemnizației pentru mame.

"Va încurajez să găsiți în Guvern cele mai bune soluții pentru a aplica cât se poate de repede această lege. Eu vă rog să nu tratați această chestiune într-un mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice, care, cu siguranță, este foarte importantă pentru România", a transmis Iohannis, ministrului Muncii Dragoș Pîslaru.

 În cadrul Camerei Deputaților a fost adoptat la sfârșitul lunii martie proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului și prin care se hotărăște ca indemnizația să fie acordată până la împlinirea vârstei de doi ani conform știrilor protv.ro.

Așadar, mamele care vor să stea doi ani în concediu de maternitate și au realizat timp de minim 12 luni  venituri impozabile, vor primi o indemnizație echivalentă cu 85% din salariu, indiferent cat de mare este acesta, potrivit surselor menționate mai sus.

 

 

Surse : mediafax.ro, știrileprotv.ro, evz.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More