Home Politică La Cotroceni au loc consultări între Preşedinte şi partidele parlamentare

La Cotroceni au loc consultări între Preşedinte şi partidele parlamentare

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Marţi au început la Palatul Cotroceni consultările cu privire la legile securităţii naţionale, şi delegaţia PSD este prima care a discutat cu Preşedintele Klaus Iohannis. Miercuri, consultările vor continua cu alţi reprezentanţi ai partidelor şi formaţiunilor parlamentare, printre care UNPR şi minorităţile naţionale.

Delegaţia PSD a fost condusă de Liviu Dragnea şi în cadrul consultărilor au discutat cu Preşedintele despre cartele preplătite cu buletinul şi alte măsuri de limitare pentru internet. Liviu Dragnea, conform Dcnews, a glumit cu jurnaliştii înainte de începerea şedinţei, întrebându-i dacă au cartele prepay. Răspunsul a fost negativ iar Dragnea a spus: "Foarte rău. Luaţi cât se mai poate."

Conform ProTV, programul consultărilor este următorul: marţi, reprezentanţii PNL – de la ora 11:00, UDMR – de la ora 12:00, iar pentru miercuri, UNPR – de la ora 10:00, ALDE – de la ora 11:00 şi grupul parlamentar al minorităţilor – de la ora 12:00. În fiecare delegaţie parlamentară pot fi maxim cinci persoane.

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor a declarat: "Partidul National Liberal întâmpină (…) cu toată deschiderea şi responsabilitatea, invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la consultări pe aceste teme. Este un gest corect şi firesc, mai ales în contextul actual european, în care toate societăţile democratice sunt conştiente de pericolul şi ameninţările la adresa siguranţei. Ultimele evenimente de la Bruxelles, permanenta ameninţare teroristă cu care se confruntă Europa şi, implicit, şi ţara noastră, atrag o evidentă necesitate de reevaluare a politicilor de securitate la nivel european."

La rândul lui, liderul UDMR şi-a exprimat opinia vizavi de consultările pe tema securităţii şi a afirmat că "securitatea este importantă pentru fiecare cetăţean, pentru fiecare comunitate, pentru fiecare ţară, mai ales când există ameninţări de genul de care, din păcate, se loveşte toată Europa şi nu numai. Dar nu putem sacrifica pe altarul securităţii tot ce înseamnă drepturile fundamentale şi libertăţile fundamentale. Trebuie găsită o soluţie prin care se poate asigura securitatea fiecărui cetăţean şi securitatea comunităţii."

Potrivit corespondentului ProTv, Mihai Peticilă, aflat la Cotroceni, Preşedintele adună opinii despre cum ar trebui să fie actele normative dar nu a arătat aceste proiecte de acte normative, care deja sunt în lucru la Guvern.

 

Sursa: stirileprotv.ro, dcnews.ro, zdbc.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More