Home Politică Klaus Iohannis: Nu vom irosi potenţialul românilor de peste hotare

Klaus Iohannis: Nu vom irosi potenţialul românilor de peste hotare

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Președintele României, după un an și jumătate de mandat la Cotroceni, a declarat că a cerut Guvernului o foaie de parcurs cu scopul de a nu irosi potențialul românilor din diaspora; Klaus Iohannis dorește să facă din diaspora o prioritate națională.

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită anual în fiecare ultimă duminică a lunii mai, în acest an Președintele a transmis următorul mesaj: ”Ştiu că prin muncă, tenacitate, ambiţie şi curaj, voi, românii plecaţi în afara graniţelor, aduceţi valoare comunităţilor în care trăiţi şi faceţi cinste României, în numeroase domenii. M-aş bucura ca experienţa pe care aţi dobândit-o în străinătate să poată fi pusă în slujba ţării noastre. În acest sens, am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o «prioritate naţională» în mod real. Astfel, nu vom irosi potenţialul românilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea României, fie întorcându-se în ţară, fie reprezentând imaginea ei în lume."

Iohannis i-a inclus și pe românii din Bucovina de Nord și Republica Moldova, menționând că aceștia trebuie sprijiniți pentru a-și păstra identitatea. 

El a declarat:”Pe unii români circumstanţe istorice nefericite i-au despărţit de ţară şi este datoria noastră să-i sprijinim pentru a-şi păstra identitatea, tradiţiile şi cultura. Iar pe cei care au ales, pentru moment, să trăiască şi muncească peste graniţe trebuie să-i susţinem pentru ca drepturile şi libertăţile să le fie apărate."

După aproape doi ani de când ocupă funcția de șef al statului, Klaus Iohannis a declarat că a cerut de la Guvern o foaie de parcurs cu scopul de a face din diaspora o prioritate națională și de a folosi potențialul românilor. Vineri, președintele s-a întâlnit cu reprezentanți ai românilor din afara granițelor, la Palatul Cotroceni. Ocazia care a facilitat întâlnirea a fost conferința ”Excelenţă românească peste hotare.”

 

Sursa: gandul.info, jurnalul.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More