Home Politică Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cu ocazia sărbătorii etniei Tătare din România,președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tătarilor,arătând că prezența acestei comunități în România reprezintă o valoare adăugată diversității culturale, confesionale și etnice.

"La un moment de răscruce al istoriei comunității tătarilor din această parte a Europei, strămoșii dumneavoastră au decis să se stabilească pe aceste meleaguri. Odată cu trecerea timpului, România a devenit țara în care noi generații s-au născut și trăiesc păstrându-și tradițiile și limba. Departe de a fi doar un aspect de pitoresc, prezența comunității tătare în România este o valoare adăugată diversității noastre culturale, confesionale și etnice"

Şeful statului a afirmat că este o responsabilitate pentru stat şi pentru fiecare comunitare culturală, etnică şi confesională să convieţuiască în armonie.

"Într-o lume tulburată de extremisme, România stă mărturie că a conviețui în armonie este o realitate de care putem să ne bucurăm cu toții. Este o responsabilitate atât pentru Stat în ansamblul său, cât și o sarcină pentru fiecare comunitate culturală, etnică și confesională să păstrăm acest capital social și să lucrăm continuu pentru a-l spori. Cu un astfel de angajament național, sprijinit pe valorile fundamentale ale Europei unite, vă propun să ne îndreptăm împreună spre un viitor de prosperitate și pace. Doresc etniei tătare La Mulți Ani și fericire!"

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare 2

sursa:agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More