Home Economic Jim Rogers: „Probabilitatea unei recesiuni în Statele Unite în anul următor este de 100%”

Jim Rogers: „Probabilitatea unei recesiuni în Statele Unite în anul următor este de 100%”

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Jim Rogers, președintele fondului de investiții Rogers Holdings și fostul partener al lui George Soros cu care a fondat împreună legendarul Quantum Fund, a declarat în cadrul unui interviu pentru Bloomberg că este aproape sigur că economia Statelor Unite va intra în recesiune în următoarele 12 luni.

„Au trecut șapte sau opt ani de când am avut ultima recesiune aici în Statele Unite, și în mod normal, istoric, din diferite motive, avem câte una la fiecare patru sau șapte ani – sau cel puțin mereu am avut. Nu este necesar să se întâmple odată la patru sau șapte ani, dar uitați-vă la nivelul datoriei, este incredibil”, a declarat acesta în cadrul interviului.

Majoritatea economiștilor de pe Wall Street consideră șansele unei recesiuni în Statele Unite să fie mult mai mici, în jur de 33%.

Jim Rogers nu a specificat exact ce anume ar putea determina un proces haotic de reducere a datoriilor și o recesiune dar a afirmat că economiile Japoniei, Chinei și a zonei Euro aflate toate în suferință reprezintă multe posibilități pentru o contagiune.

Fostul partener al lui George Soros a afirmat că dacă investitorii se vor uita la informațiile relevante, atunci vor putea observa că economia SUA șchiopătă deja.

„Dacă vă uitați… la cifrele impozitelor pe salarii în Statele Unite veți vedea că acestea sunt stagnante. Nu dați atenție cifrelor oferite de guvern, fiți atenți la datele relevante”, a concluzionat acesta.

Într-o situație de instabilitate economică, ca cea prevăzută de către Rogers, acesta a afimat că va miza, pe termen lung, pe dolarul american.

„Este posibil să ne trezim cu o nouă bulă financiară. Vreau să spun că dacă piețele financiare încep să se prăbușească, să presupunem că acest scenariu se va întâmpla, toată lumea se va grăbi să-și salveze economiile în dolari americani – ceea ce se poate transforma într-o bulă financiară”, a specificat Jim Rogers.

Deși yen-ul japonez este considerată ca fiind o monedă lipsită de riscuri, Rogers consideră că în cazul unei panici în care toți investitorii vor alerga către cele mai sigure monezi, yen-ul nu va mai fi atât de lipsit de riscuri datorită expansiunii continue a balanței financiare a Băncii Japoniei. Rogers a afirmat că vinerea trecută și-a lichidat toată expunerea față de yen.

Sursa: Bloomberg

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More