Home STIRI ACTUALITATE Jandarmi cu arme semiautomate în staţiile de metrou din Bucureşti

Jandarmi cu arme semiautomate în staţiile de metrou din Bucureşti

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Trupe de luptători de la Brigada Specială a Jandarmeriei Române au patrulat în acest weekend înarmaţi cu puşti semiautomate în zona magistralelor de la metrou şi prin vagoane.

 

Este vorba de o acţiune ce se desfăşoară de aproape trei ani şi face parte dintr-un protocol special al luptătorilor Brigăzii Speciale de Intervenţie ''Vlad Ţepeş'' a Jandarmeriei Române. Misiunea de patrulare nu are legătură cu evenimentele de la Bruxelles, ci sunt menite să sporească nivelul de siguranţă, după cum au precizat reprezentanţii forţelor de ordine. 

"Misiunea Brigăzii Speciale de Intervenţie face parte dintr-un ansamblu de acţiuni ale Jandarmeriei, care au drept scop menţinerea unui climat de siguranţă ridicat. Sunt măsuri proactive, menite totodată să crească capacitatea de reacţie şi intervenţie, în special în zonele unde sunt aglomerări mari de persoane. Cetăţenii nu au motive de îngrijorare şi le recomandăm să fie liniştiţi la vederea jandarmilor. Prezenţa cotidiană a forţelor de ordine, la metrou sau în orice altă locaţie este doar în beneficiul acestora ", a declarat Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, citată de mediafax.ro.

Totodată, aceasta a completat, spunând că misiunile din România nu au fost intensificate după producerea incidentelor din Belgia.

Brigada Specială de Intervenţie ,,Vlad Ţepeş” este unitatea de elită a Jandarmeriei, structură specializată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi are ca obiectiv prevenirea şi combaterea actelor de terorism şi criminalitate organizată, potrivit informaţiilor gandul.info.

 

 

Surse: mediafax.ro, gandul.info.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More