Home Externe Israel: ofițer israelian surprins cum împinge jos un palestinian din scaunul cu rotile

Israel: ofițer israelian surprins cum împinge jos un palestinian din scaunul cu rotile

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Un ofițer de poliție israelian a fost surprins într-o înregistrare video cum a împins un palestinian jos din scaunul cu rotile. Clipul amator arată cum soldatul îi cere persoanei infirme să se îndepărteze de locul unde trupul unei fete tinere, în vârstă de 14 ani, se afla pe marginea drumului, relatează cotidianul britanic The Independent.

Cum persoana din scaunul cu rotile refuză să se îndepărteze din zonă, ofițerul se apucă să-i răstoarne scaunul, trântindu-l la sol.

https://www.youtube.com/watch?v=YvT2Ca_fksw

Apoi membrii mulțimii înmărmurite sunt vazuți cum încearcă să sară în ajutorul palestinianului infirm, doar pentru ca alt ofițer israelian să amenințe mulțimea cu o armă automată și apoi o grenadă non-letală este aruncată în mulțime pentru a o dispersa.

Se pare că indicentul s-a produs după ce tânăra ce se vede la marginea drumului a fost împușcată, după ce, după cum se pretinde, aceasta a încercat să injunghie un ofițer israelian.

În clipul întreg se poate vedea cum ofițerii o lasă la marginea drumului în timp ce așteaptă sosirea unei ambulanțe.

Conform declarațiilor directorului grupului Youth Against Settlements, Issa Amro, cei adunați la fața locului au încercat să ofere primul ajutor fetei împușcate aflate la marginea drumului. Aceasta a declarat pentru The Telegraph că „oamenii au încercat să-I salveze viața și să aducă o ambulanță palestiniană”. Apoi a adăugat că „poliția de frontieră i-a împiedicat pe toți să se apropie de fata rănită și să-i ofere tratament. Persoana din scaunul cu rotile încerca să ajungă la fata de pe marginea drumului și a fost împins jos”.

Dl. al-Fakhouri, persoana invalidă din scaunul cu rotile, a spus că ar dori ca ofițerul să fie anchetat pentru asalt, dar că are puține speranțe că autoritățile statului evreu îl vor trage la răspundere pe ofițer.

„Nu există dreptate pentru noi. Există dreptate în Israel pentru cetățenii Israelului, dar nimic pentru noi aici” a declarat acesta.

Purtătorul de cuvând al poliției Israelului a declarat că incidentul se află sub investigație de către oficiali din Ministerul de Justiție.

În ultimele violențe dintre Israel și populația palestiniană aflată sub ocupație și-au pierdut viața 26 de cetățeni israelieni și 172 de palestinieni, de la începutul acestora la 1 octombrie, conform AFP. Orașul Hebron, cu peste 170,000 de locuitori palestinieni este centrul acestor ultime violențe.

Sursa: The Independent

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More