Home Politică Iohannis luptă să integreze Republica Moldova în UE

Iohannis luptă să integreze Republica Moldova în UE

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Președintele României este preocupat de relația țării noastre cu Republica și a anunțat marți că a fost aprobat de către CSAT un plan de acțiune care privește relația România-Republica Moldova.

CSAT sau Consiliul Suprem de Apărare a Țării, a aprobat marți, 29 noiembrie un plan pe termen mediu și lung care vizează relațiile dintre cele două țări, iar Klaus Iohannis a declarat:”Pentru implementarea planului de acțiune va fi creat un grup de lucru inter-instituțional, sub coordonarea Administrației Prezidențiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp." Efortul pe care România îl va depune, conform președintelui, va fi concentrat instituțional și sistematizat, astfel încât cetățenii Moldovei să beneficieze de rezultate palpabile. 

După ședința CSAT, Iohannis a mai afirmat:”Obiectivul nostru strategic, așa cum este reflectat în acest plan pe care l-am aprobat astăzi, este integrarea europeană a Republicii Moldova." Deasemenea, președintele României a subliniat cât de importantă este relația cu Republica Moldova:”Am spus în septembrie… și reiterez și acum faptul că este extrem de importantă relația cu Republica Moldova, care trebuie să devină mai bună, mai pragmatică și mai previzibilă.”

 

 

Sursa: agerpres, puterea.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More