STIRI ACTUALITATE

Iohannis crede că tinerii români sunt INCAPABILI

Președintele României, a fost invitat vineri, la deschiderea Galei Profesorului Bologna de la Palatul Cotroceni. La această gală, a spus despre elevii români că nu sunt pregătiți pentru greutățile zilelor noastre și sunt incapabili să facă față realității.

„Aproape unul dintre 15 studenţi din România învaţă în afara graniţelor şi nu vor avea ocazia să-şi folosească talentul în ţara lor. Trăim mai multe crize simultan. Avem cea mai mică pondere a tinerilor din întreaga populaţie din toată istoria României şi prea puţini dintre aceştia sunt educaţi pentru a face faţă unei lumi şi unei economii, de a face faţă realităţii rapide în care trăim. Nu mai putem continua aşa. Avem nevoie de schimbări profunde.”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis se plange ca elevii din ziua de azi nu isi mai doresc sa devina profesori.

„Rolul calităţii profesorului este foarte important în educarea şi creşterea unui tânăr, dar atractivitatea este foarte mică faţă de sitemul de învăţământ din cauza altor domenii care ofertă mult mai multe beneficii, dar şi din cauza respectului foarte mic din societate şi a veniturilor mici.”, a mai completat Iohannis.

 

Sursa: realitatea.net

 

To Top
Loading..