Home Politică Întâlnire la Cotroceni între Iohannis și Grindeanu pe tema bugetului. Iohannis e foarte îngrijorat

Întâlnire la Cotroceni între Iohannis și Grindeanu pe tema bugetului. Iohannis e foarte îngrijorat

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

O întâlnire de clarificare pe tema bugetului va avea loc miercuri la Palatul Cotroceni, între președintele României și noul premier. Klaus Iohannis l-a chemat pe Sorin Grindeanu deoarece e foarte îngrijorat în privința măsurilor promise de Guvern românilor.

Președintele l-a convocat la o întâlnire pe noul premier, însă i-a cerut să vină împreună cu Viorel Ștefan, Ministrul Finanțelor. Cei doi vor purta o discuție cu șeful statului, în care vor fi nevoiți să îi clarifice acestuia planurile pe care le are pentru anul în curs Executivul. Purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat: ”Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire clarificatoare cu primul ministru, Sorin Grindeanu, miercuri după amiază. Şeful statului vrea să afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului cu privire la bugetul pe 2017. Este o discuţie necesară, în contextul în care există foarte multe îngrijorări cu privire la sustenabilitatea acestor măsuri şi la efectele pe care acestea le-ar putea avea."

”Nu este străin de nimeni ce se discută în spaţiul public în ultima perioadă şi cu siguranţă ştiţi că la nivelul administraţiei prezidenţiale există analize serioase, dar şi ca cetăţean de rând există aceste îngrijorări bazate pe cifre, date, îngrijorări care au ajuns până la nivelul administraţiei prezidenţiale," a mai adăugat Mădălina Puşcalău, purtătorul de cuvânt al președinției.

Vineri, Executivul a aprobat primele măsuri din planul de guvernare, și ele vizează creșterea creșterea salariului minim, majorarea cu 50% a salariului actorilor și a altor artiști, transport gratuit cu trenul pentru studenți etc. În acest context, președintele s-a arătat foarte îngrijorat promisiunile făcute și de modul în care Executivul va gestiona bugetul actual. 

 

 

 

Sursa: gandul.info, jurnalul.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More