Home Actualitate În Anglia şi Franţa mai multe şcoli au primit ameninţări cu bombă

În Anglia şi Franţa mai multe şcoli au primit ameninţări cu bombă

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Marea Britanie şi Franţa se află în prezent în stare de alertă după ce mai multe instituţii de învăţământ au primit ameninţări cu bombe şi 14 şcoli au fost închise.

Cotidianul Daily Mail informează că 14 şcoli din Anglia au fost închise şi s-a trecut la evacuarea a mii de elevi, după ce în cursul zilei de marţi reprezentanţii şcolilor au primit ameninţări conform cărora mai multe bombe ar fi amplasate în clădirile instituţiilor. Un incident asemănător s-a petrecut în urmă cu o săptămână când din acelaşi motiv au fost evacuate alte trei şcoli însă s-a constatat că a fost o alarmă falsă şi forţele de ordine nu au găsit în clădiri material explozibil.

Starea de alertă declanşată marţi în Anglia în urma unor telefoane de ameninţare cu bombe a fost comentată astfel de către Carl Foulkes din cadrul departamentului de poliţie din West Midlands:"Din informaţiile strânse până în acest moment reiese că nu există vreo ameninţare credibilă în urma acestor telefoane, urmând să se deschidă o investigaţie pentru a descoperi persoanele responsabile de aceste apeluri".

În Franţa, în cursul aceleaşi zile, cinci licee au primit ameninţări cu bombe şi poliţia din Paris a evacuat toate cele cinci instituţii dar nu a fost găsit niciun pachet suspect. "Există toate motivele să ne aşteptăm ca organizaţia teroristă Stat Islamic, islamişti inspiraţi de această organizaţie sau alt grup terorist cu raţiuni religioase să încerce să comită un nou atac în Europa, în special în Franţa, cu scopul de a genera victime multiple în rândul civililor" transmite un raport Europol care a fost prezentat luni. Conform Europol, ţinta principală a unor noi atacuri pregătite de reţeaua teroristă este Franţa.

 

Sursa: MEDIAFAX.RO

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More