Home Sport Horia Păun: Federația Română de Baschet a încercat să meargă pe două direcții

Horia Păun: Federația Română de Baschet a încercat să meargă pe două direcții

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Președintele Federației Române de Baschet a acordat agenției de presă Agerpres, declarații în exclusivitate cu privire la retrospectiva anului 2016, sumarizând aspectele importante din baschetul românesc.

În 2016, FRB, fondată în anul 1931, s-a concentrat pe două direcții: sportivă și logistică. Potrivit Președintelui Federației, un rezultat foarte bun îl reprezintă promovarea echipei de fete sub 16 ani în grupa valorică A. Horia Păun a declarat: ”Anul 2016 a fost unul deosebit de complex, în care Federația Română de Baschet a încercat să meargă pe două direcții, prima sportivă, iar a doua legată de partea organizatorică. În ceea ce privește partea sportivă, vreau să spun că o mare bucurie și o mare realizare este promovarea echipei de sub 16 ani feminin în grupa valorică A. Este un rezultat extrem de bun și ne bucurăm că pentru prima dată, în istorie, avem la această categorie de vârstă o echipă calificată în grupa valorică A. Tot la puncte pozitive, vreau să menționez pregătirea echipei naționale de seniori pentru EuroBasket 2017. Aici intră turneele din China, Brazilia și meciurile din țara noastră, de la Cheile Grădiștei și de la Cluj-Napoca.”

La capitolul baschet, țara noastră s-a remarcat prin faptul că echipele au participat în cupele europene. Păun a subliniat că: ”Nu trebuie să uităm faptul că am avut patru echipe în cupele europene din sezonul competițional 2016-2017, iar trei dintre ele continuă aventura pe continentul european. Aici mă refer la grupările CSM Oradea în Champions League, la BC Mureș și U-Banca Transilvania în FIBA Europe Cup.''

Președintele FRB a menționat și eșecurile, nu doar victoriile, dintr-o poziție obiectivă: ”În ceea ce privește capitolul nereușitelor, vreau să menționez ratarea calificării echipei naționale de senioare a României la EuroBasket. După o perioadă foarte, foarte bună, a urmat o perioadă rea. Totul a culminat cu înfrângerea suferită pe teren propriu cu echipa națională din Israel. Astfel, am fost scoși din cursa pentru calificare. A fost o mare dezamăgire pentru noi toți, în situația clară în care am avut culoar bun, am avut toate atuurile în mână, dar din păcate, nu am reușit, în final, să ne calificăm.”

 

 

Sursa: agerpres

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More