Home Politică Hans Klemm, ambasadorul SUA condamnă legea anti-defăimare

Hans Klemm, ambasadorul SUA condamnă legea anti-defăimare

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Proiectul de Lege propus de Liviu Dragnea a stârnit diverse reacţii şi controverse în mediul online dar şi în societatea civilă. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm a transmis într-o declaraţie de presă punctul său de vedere.

Luni, Hans Klemm a vorbit despre poziţia Statelor Unite în ce priveşte libertatea de exprimare şi a declarat presei:

"Referitor la proiectul legislativ cu titlul "Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup", politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului…"

Proiectul a fost scos momentan de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor iar discuţiile în plen urmează să fie reluate în câteva zile. Postarea liderului PSD, Liviu Dragnea de pe facebook în care scrie despre Legea Defăimării a avut ca reacţie peste 4.000 de comentarii din partea internauţilor, şi multe dintre acestea conţineau şi injurii.

 

Sursa: expunere.com, romaniatv.net, dcnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More