Home Sport Gimnastele românce participă în trei finale la Cupa Mondială de la Doha

Gimnastele românce participă în trei finale la Cupa Mondială de la Doha

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Cătălina Ponor, Diana Bulimar și Dora Vulcan au obținut joi, 24 martie calificarea în trei finale, la proba feminină la sol, bârnă și paralele, la World Challenge Cup de la Doha (Qatar), a anunțat agerpres.ro.

Gimnasta Cătălina Ponor a obținut punctajul cel mai mare în calificările la bârnă,14,650, deși a facut o pauză de câteva luni în toamnă după intervenția chirurgicală la tendonul lui Ahile. Ea s-a clasat înaintea elvețiencei Giulia Steingruber cu 14,250 de puncte, potrivit Federației Române de Gimnastică. Dora Vulcan a ocupat însă la bârnă locul 14 cu 13,000 de puncte.

Diana Bulimar și Dora Vulcan au reușit să se remarce la proba de la paralele și s-au calificat în finală. Pe locul patru este Buliman cu 13,700, iar Vulcan a obținut locul opt cu un punctaj de 13,450. Favorita acestei probe a fost însă, elvețianca Steingruber care a câștigat cel mai mare punctaj,14,700.

Totodată, româncele au impresionat printr-un exercițiu bun și la finala de la sol. Buliman a primit a cincea notă în calificări (13,650), iar  Vulcan s-a calificat pe locul opt cu 13,400. Gimnasta suedeză Jonna Adlerteg  a primit o notă de 15,000, fiind cel mai mare punctaj la această probă.

La startul calificărilor concursului din cadrul FIG Challenge Cup Series vor participa 111 gimnaști și gimnaste din 33 de țări. Gimnastele românce care intră în finala de la paralele, vor intra în concurs pe pozițiile: 5 – Diana Bulimar, 9 – Dora Vulcan.

Concursul de la Doha va avea loc vineri și sâmbătă, proba finală la paralele va fi vineri, iar sâmbătă se vor desfășura cele de la bârnă și sol.

Vineri, 25 martie, de la ora 17.00 (ora locală) sunt programate  finalele feminine (sărituri, paralele) și masculine (sol, cal, inele). Sâmbătă, 26 martie, de ora 16.30 (ora locală) se organizează ultimele finale feminine (bârnă, sol) și masculine (sărituri, paralele, bară), după cum a anunțat Federația Română de Gimnastică.

 

Surse: agerpres.ro, digi24.ro, ziarelive.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More