Home Externe Germania: doar 3 dintre cei 58 arestați în urma abuzului sexual în masă din Cologne sunt refugiați

Germania: doar 3 dintre cei 58 arestați în urma abuzului sexual în masă din Cologne sunt refugiați

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Doar trei din cei 58 de suspecți arestați în cazul abuzului sexual în masă asupra mai multor femei din timpul sărbătorilor de Anul Nou din Cologne sunt refugiați, au anunțat autoritățile.

Refugiații au fost învinovățiți în mass media pentru peste 1,000 de plângeri de furt, abuz sexual și viol în gara centrală din Cologne – ceea ce a condus la atitidini negative față de politica cancelarului Germaniei, Angela Merkel de a primi refugiații.

Dar dintre toți cei arestați, conform autorităților, doar trei dintre aceștia – doi sirieni și un iraqian – au ajuns în Germania recent.

Majoritatea suspecților sunt de origine algeriană, tunisiană sau marocană, iar trei sunt cetățeni germani, conform procurolului ce instrumentează acest caz, Ulrich Bremer. Acesta a mai declarat cotidianului german Die Welt, că dintre cele 1,054 de plângeri depuse peste 600 privesc infracțiunea de furt și nu de abuz sexual.

Șeful poliției din Cologne a afirmat că această tehnică de a înconjura persoanele de sex feminin și a le separa de prietenii acestora pare a veni din unele țări unde „acestea par a fi familiare cu acest comportament”. El a adăugat ca nu a mai întâlnit un asemenea comportament în Germania.

Acesta a spus că nu există dovezi cum că aceste atacuri au fost premeditate, și că el crede că acest comportament „s-a răspândit pe rețelele sociale”. „O parte dintre cei reținuți au afirmat în fapt „hey, mergem la Cologne, o să fie o petrecere mare””, a explicat acesta.

În ciuda acestor fapte, grupurile de extremă dreapta din Germania au capitalizat sentimentele de neîncredere față de acești refugiați, și s-au folosit de aceste știri neverificate pentru a organiza marșuri anti-islam în Europa.

Nu e surprinzător faptul că în Germania s-a ănregistrat o creștere a atacurilor motivate rasial împotriva refugiaților, în plus patrule para-militare au amenințat că „vor curăța” Cologne.

Reticiența crescândă a publicului față de refugiați a forțat-o pe Dna. Merkel să reducă politica de primire a acestor refugiați și chiar să sporească deportările celor ce nu au primit azil politic.

Sursa: The Independent

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More