Home Externe George Soros – donații de 8 milioane $ pentru Hillary Clinton

George Soros – donații de 8 milioane $ pentru Hillary Clinton

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Miliardarul de origine ungară, George Soros a donat în luna decembrie 6 milioane de dolari unui super PAC – grupuri ce participă în campaniile electorale, dar care nu se coordonează oficial cu campaniile candidațiilor și care pot primi donații nelimitate – ce susține campania prezidențială a fostului secretar de stat Hillary Clinton. Este pentru prima oară când Soros contribuie la o campanie politică după anul 2004, atunci când a susținut eforturile electorale împotriva președintelui George Bush.

Această donație masivă aduce contribuțiile financiare ale lui Soros la 8 milioane de dolari, toți în sprijinul campaniei fostei prime doamne.

Acest super PAC, Priorities USA Action ce a primit cecul lui Soros, a adunat în a doua jumătate a anului 2015 peste 25 milioande de dolari conform raportului depus la Comisia Electorală Federală. Pe întreg anul 2015, acest super PAC a totalizat 41 milioane $, din care mai are 36 milioane pentru acest an, când alegerile preliminare tocmai ce au început.

George Soros a mai donat câte un milion de dolari altor două grupuri ce susțin campania lui Clinton, Priorities USA și American Bridge 21st Century. Știrea are importanță în mediul politic american, magnatul american fiind recunoscut printre susținătorii Partidului Democrat ca fiind capabil să ofere contribuții generoase, de ordinul milioanelor de dolari. În timpul campaniei din 2004, de exemplu, acesta a donat peste 20 de milioande de dolari în speranța că președintele George Bush nu va fi reales. După acea nereușită el nu a mai contribuit la nicio campanie politică, până la alegerile din 2012 când a oferit 1 milion de dolari grupului Priorities USA, ce atunci susținea campania lui Barak Obama.

În acel an el a mărturisit apropiaților că a regretat faptul că l-a susținut pe Obama în defavoarea lui Clinton, în alegerile preliminare din 2008 – apreciind faptul că Hillary Clinton a avut ușa mereu deschisă pentru acesta, ascultând de sfaturile sale, conform email-urilor făcute publice de către Departamentul de Stat.

Priorities USA este unul din multele astfel de grupuri ce l-au curtat pe George Soros de la începutul acestei campanii, iar această donație importantă din partea lui reprezintă un semnal pentru alți miliardari în această campanie. Estimările analiștilor sugerează că miliardarii conservatori vor dona aproximativ 1 miliard de dolari acestor grupuri la rândul lor.

Sursa: Politico

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More