Home STIRI ACTUALITATE Gabriel Oprea s-a prezentat la DNA miercuri dimineața pentru audieri

Gabriel Oprea s-a prezentat la DNA miercuri dimineața pentru audieri

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne a ajuns miercuri dimineața la sediul DNA, după ce președintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea lui penală pentru ucidere din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină.

"La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni," afirmă procurorii, care au făcut a doua cerere de începere a urmăririi penale, adresată președintelui României; după ce prima a fost respinsă de către Senat. 

Oprea s-a prezentat la DNA dar a refuzat la intrarea în sediu să facă declarații pentru presă. DNA a transmis că fostul ministru efectua cel puțin cinci deplasări zilnice unde era însoțit de echipaje de la poliția rutieră. Numărul acestor deplăsări era, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie:” de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptăţiţi la însoţire permanentă conform prevederilor legale."

 

 

Sursa: mediafax.ro, jurnalul.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More