Home Politică Fostul vicepreședinte PNL Ioan Oltean: „Nu mi-e teamă de „beciul domnesc”, de cătuşe. Sunt gata să ispăşesc orice pedeapsă

Fostul vicepreședinte PNL Ioan Oltean: „Nu mi-e teamă de „beciul domnesc”, de cătuşe. Sunt gata să ispăşesc orice pedeapsă

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

DNA a cerut arestarea preventivă fostului vicepreședinte PNL Ioan Oltean pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu.Acesta a declarat vineri, că nu se teme de "beciul domnesc" și că este pregătit să ispășească orice fel de pedeapsă, dacă acuzațiile vor fi dovedite.
 

În conferința de presă susținută la sediul PNL Bistrița-Năsăud,Ioan Oltean, a declarat că și-a depus încă de săptămâna trecută demisia din funcția de vicepreședinte al organizației județene și că îl va propune în locul său pe fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale din timpul guvernării PDL, Eugen Curteanu, care este în prezent prim-vicepreședinte al filialei PNL Bistrița-Năsăud.

Deputatul a dorit să afirme faptul că nu îi este teamă de arestarea sa preventivă, pe care o consideră inevitabilă. "Nu sunt un om căruia îi este teamă. Nu vă închipuiți că mi-e teamă de beciul domnesc, că mi-e teamă de cătușe. Nu îmi este teamă decât de Dumnezeu în lumea asta. Cu atât mai mult cu cât mă uit în ochii fiecărui om pe care îl întâlnesc, mă uit în ochii dumneavoastră și în ochii oricui vreți, pentru că nu mă simt vinovat de săvârșirea acestor fapte. (…) Sunt gata să mă duc să îmi ispășesc orice fel de pedeapsă; singurul lucru pe care îl vreau este ca pedeapsa să fie în consecința unei fapte pe care eu am săvârșit-o" a spus deputatul bistrițean.

Ioan Oltean a repetat faptul că nu a fost niciodată în Chitila sau în biserica din Chitila și că din denunțurile preotului de acolo nu reiese că ar fi primit vreo sumă de bani, însă se consideră deja condamnat de către opinia publică și de către presă, motiv pentru care acesta speră că îi vor face dreptate magistrații.

"Știu că sunt condamnat, mai mult decât își închipuie alții. M-a condamnat presa, m-a condamnat opinia publică pe care presa a inflamat-o fără să cunoască realitatea, fără să am odată posibilitatea de a mă apăra. Nici nu vreau să fac telejustiție; tot ce am de spus de azi încolo o voi face în fața procurorului de caz și pe urmă în fața justiției. (…) Sunt condamnat într-un mod absolut nepermis. M-am obișnuit cu toate, sunt călit, sunt pregătit să suport absolut orice fel de consecință, de la oprobiul public până la pedeapsă", a afirmat deputatul PNL.

Fostul vicepreședinte PNL Ioan Oltean Nu mi-e teamă de beciul domnesc, de cătuşe. Sunt gata să ispăşesc orice pedeapsă 2

Deputatul a recunoscut că "nu îi este ușor" în aceste momente față de familie, față de fiica sa și față de locuitorii județului Bistrița-Năsăud.

Fostul vicepreședinte PNL Ioan Oltean fost întrebat dacă crede că există șanse să își petreacă sărbătorile de iarnă acasă, după ce va contesta decizia de arestare preventivă, Oltean a afirmat că aceste șanse sunt minime.

sursa: agerpres.ro ,romaniatv.net

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More