Home Actualitate Fostul primar al sectorului 4 va plăti 1,5 milioane lei cauţiune

Fostul primar al sectorului 4 va plăti 1,5 milioane lei cauţiune

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Fostul primar al sectorului 4 trebuie să plătească suma de 1,5 milioane lei, suma stabilită pentru cauţiunea sa. Cristian Popescu Piedone se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, conform unui comunicat al DNA transmis vineri către Agerpres.

În comunicatul DNA se spune că fostul primar va depune o cauţiune în valoare de 1,5 milioane lei către Direcţia Naţională Anticorupţie, în termen de 10 zile de la data la care s-a emis ordonanţa, în caz contrar Piedne riscă închisoarea. Procurorii DNA au sechestrat bunurile fostului primar, precum şi anumite sume de bani, pe baza acuzaţiilor din dosarul privind tragedia Colectiv.

"Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 — 30 ianuarie 2015, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord și o autorizație de funcționare necesare desfășurării activității de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL)", relatează Agerpres.

Fostul primar a fost cercetat de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu faptul că a eliberat autorizaţia de funcţionare a clubului Colectiv. Pe data de 7 noiembrie, Piedone împreună cu două dintre colegele sale, funcţionare ale Primăriei din sectorul 4, au fost arestaţi preventiv şi ulterior eliberaţi. Acuzaţia adusă celor două funcţionare, Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, conform procurorilor a fost complicitate la abuz în serviciu.

"Inculpatele Iofciu și Moțoc l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menționată le-a avizat" au declarat procurorii DNA. Procurorii susţin că SC Colectiv Club SRL nu îndeplinea cerinţele legale necesare avizării însă în calitate de primar, Cristian Popescu Piedone a eliberat acordul de funcționare 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București, relatează Agerpres.

Anchetatorii arată că prim emiterea celor două autorizaţii, fostul primar a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, şi că decizia de autorizare a clubului s-a luat în împrejurări care nu au corespuns realităţii şi adevărului, SC Colectiv Club SRL neîndeplinind cerinţele legale necesare pentru funcţionare.

Printre măsurile obligatorii pe care Piedone trebuie să le respecte cât timp se află sub control judiciar, se găsesc următoarele: să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să se prezinte DNA și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să nu se apropie de și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpații și cu martorii din același dosar; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. În cazul în care ar încălca obligaţiile, fostul primar riscă arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

 

Sursa: agerpres

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..