Home Sport Fost lider WTA este suspendată pentru o perioadă de doi ani. Rusoaica a căzut testul antidoping

Fost lider WTA este suspendată pentru o perioadă de doi ani. Rusoaica a căzut testul antidoping

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Maria Sharapova a susținut la începutul anului un test antidoping la care a fost depistată pozitiv cu substanța Meldonium, fostul lider al WTA mărturisind public aceasta la o conferință de presă. Deși a fost selectată în echipa olimpică a Rusiei, în urma deciziei tribunalului, sportiva va reveni în competiții doar în prima lună a anului 2018.

Meldonium, fructul interzis pentru sportivi a făcut victime în Rusia iar Şarapova, în vârstă de 29 ani, nu i-a fost imună. În timpul turneului Australian Open, tenismena a fost testată și a căzut la antidoping; Federaţia Internaţională de Tenis a emis un comunicat oficial miercuri în care au informat că suspendarea începe de la data de 26 ianuarie și va dura doi ani. La data respectivă, își declarase rusoaica eșecul la testul antidoping.

După decizia Federației, Maria Sharapova a scris pe contul personal de socializare:”După decizia de a mă suspenda doi ani, tribunalul Federaţiei Internaţionale de Tenis a ajuns la concluzia unanimă că nu am avut intenţia de a folosi meldonium. Tribunalul a înţeles că nu am căutat acest tratament la doctorul meu pentru a obţine performanţe mai bune. ITF şi-a petrecut foarte mult timp şi a consumat multe resurse pentru a demonstra că am încălcat intenţionat regulile anti-doping, dar a ajuns la concluzia că nu am făcut asta. Trebuie să ştiţi că ITF i-a cerut tribunalului să îmi dea o pedeapsă de 4 ani, pentru încălcarea voită a regulilor, dar tribunalul a respins această cerere. În timp ce tribunalul a ajuns la concluzia corectă că nu am încercat să încalc regulile, nu pot accepta o pedeapsă incorectă şi grea de doi ani. Chiar dacă tribunalul a hotărât că nu am încălcat legile intenţionat, nu mă va lăsa să joc în următorii doi ani. Voi face imediat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.”

Sharapova a mai declarat: ”Mi-a fost dor să joc tenis şi mi-a fost dor de fanii mei extraordinari, care sunt cei mai buni şi mai loiali din lume. Am citit scrisorile pe care mi le-aţi trimis, dar şi postările de pe reţelele de socializare. Dragostea voastră m-a ajutat să trec mai uşor peste această perioadă. Vreau să susţin ce cred eu că este corect şi voi lupta să revin pe teren cât mai curând. Avocatul meu a pregătit un rezumat al felului în care procesul ITF merge şi m-am gândit să vă arăt şi vouă, pentru a afla ce cer regulile ITF."

 

Sursa: mediafax.ro, hotnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More