Home Externe Forțele irakiene vs Statul Islamic: Recucerirea oraşului Ramadi

Forțele irakiene vs Statul Islamic: Recucerirea oraşului Ramadi

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

   Centrul orașului Ramadi a fost asaltat marți dimineața de forțele irakiene cu scopul dislocării militanților din cadrul grupării Statul Islamic.

   Ramadi este un oraș din centrul Irak-ului, fiind capitala celui mai mare guvernorat din țară, Al Anbar. Acesta se află la o distanță de aproximativ 110 km față de Bagdad. Partea vestică a orașului a fost ocupată în luna mai a anului 2015 de către membri ai Statului Islamic, mai apoi aceștia preluând controlul pe întreg teritoriul localității.

   Operațiunea de recucerire a orașului a început în prima parte a lunii noiembrie, după ce, începând cu luna iunie, s-a încercat blocarea constantă a rutelor de aprovizionare. În acest moment autoritățile estimează că între 250 şi 300 de militanţi din cadrul Statului Islamic sunt baricadaţi în clădirile din Ramadi. Trupele irakiene au pătruns în centrul orașului din mai multe direcții pentru a deține avantajul elementului surpriză: "Am pătruns în centrul orașului Ramadi de pe mai multe fronturi și am început prin a epura zonele rezidențiale. Militanții Statului Islamic vor fi îndepărtați în următoarele 72 de ore", a declarat Sabah al-Numani, purtător de cuvânt al Serviciului de Combatere a Terorismului.

   Cucerirea orașului a reprezentat o înfrângere majoră pentru Guvernul irakian.

SURSA: bbc.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More