Home Cultură Florin Piersic își aniversează astăzi vârsta de 80 de ani

Florin Piersic își aniversează astăzi vârsta de 80 de ani

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Unul dintre cei mai iubiți actori români de teatru și film împlinește astăzi, 27 ianuarie, onorabila vârstă de 80 de ani. Florin Piersic, maestrul cinematografiei românești, așa cum îl numește și unul dintre fanii săi a mers marți seara la cinematograful din Cluj care îi poartă numele pentru a fi alături de cei care îl îndrăgesc.

Celebrul actor și-a întâmpinat admiratorii cu zâmbete, energie și un tonus debordant, a făcut fotografii și a demonstrat încă o dată că glumele sale nu-și vor pierde niciodată farmecul specific.

''Împlinesc de 4 ori 20 de ani şi să vă fie ruşine că tot timpul îmi spuneţi La mulţi ani! Unde vreţi să mă duc, să împlinesc 92 şi atunci o să veniţi şi eu hai noroc, bună ziua! Se poate mă? Se poate voi în gluma asta să credeţi că eu am 80 de ani?” a spus Florin Piersic în timpul unui interviu.

Deși dorința sa a fost să devină medic veterinar, destinul i-a rezervat surpriza de a se afirma pe scenele de teatru și film. De la dragostea pentru animale la pasiunea și talentul cu care a reușit să interpreteze o serie de roluri legendare. A dat viață unor eroi faimoși, haiduci, aventurieri, personaje istorice, și a cucerit inimile publicului cu rolul principal din Seria Mărgelatu.

În cei peste 50 de ani de carieră a câștigat respectul și admirația desăvârșită a spectatorilor care se transformă în ,,băi de mulțime și fie că sunt pe o scenă de teatru sau pe un peron de gară, sunt în apele curate ale sincerităţii şi afecţiunii reciproce.'' (citat de Florin Piersic).

Plin de viaţă şi o valoare inestimabilă. Un actor cu o experienţă covârşitoare, un om care, de fiecare dată când îl vezi, îţi trezeşte în suflet şi în inimă bucurie,” a precizat unul dintre fani.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti i-a acordat actorului în semn de admirație, titlul onorific de "Artist al Poporului".  

Potrivit unor surse, Florin Piersic își va celebra ziua de naștere la Opera Națională Română  din Cluj, prilej cu care se va monta și spectacolul ''Nu mă întreba câți ani am''  unde actorul va susține monologuri din piesa "Peer Gynt", de Henrik Ibsen.
 

 

Surse: evz.ro, digi24.ro, adevarul.ro,cultural.bzi.ro.

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More