Home Cultură Filarmonica Banatul are o interdicție pentru copii. Vezi cine nu poate intra în sală

Filarmonica Banatul are o interdicție pentru copii. Vezi cine nu poate intra în sală

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Consiliul de Administrație al Filarmonicii a hotărât să nu mai permită accesul copiilor sub 7 ani în sală la concerte și recitaluri, deoarece aceștia ar deranja evenimentele prin faptul că nu au răbdare, se plimbă prin sală, mănâncă, vorbesc sau plâng.

Potrivit directorului Filarmonicii Banatul, domnul prof. Ioan Coriolan Gârboni, copiii prea micuți ”deranjează spectacolul și concentrarea artiștilor”. Directorul a declarat pentru Agerpres următoarele: ”Hotărârea a fost adoptată de Consiliul de Administrație al Filarmonicii Banatul, în aprilie 2016. Astfel, este interzis accesul copiilor care au vârsta sub șapte ani la concertele și la recitalurile filarmonicii, chiar dacă sunt însoțiți de părinți, cu excepția recitalurilor educative, destinate și celor mai mici.”

Măsuri restrictive au fost luate însă și cu privire la spectatorii adulți, care nu au voie să folosească aparate de fotografiat de orice tip și telefoanele mobile pe durata concertelor și recitalurilor. Excepția o fac jurnaliștii acreditați special să filmeze și să facă poze.

Accesul la Filarmonica Banatul din Timișoara este gratuit pentru copiii cu vârste între 7 și 10 ani dar numai însoțiți se pot bucura de muzică; în ce privește copiii sub 7 ani, aceștia ”încep să se plimbe prin sală, vor să mănânce sau să bea apă ori sucuri, foșnesc ambalaje de dulciuri, plâng, vorbesc cu voce tare, întrucât nu au răbdare, se plictisesc sau nu suportă momentele când lucrările simfonice ating intensitate forte,” conform opiniei directorului Filarmonicii Banatul, citat de Agerpres. Măsura luată a fost interzicerea accesului copiilor sub 7 ani în sală, chiar dacă sunt însoțiți de părinți. 

 

Sursa: agerpres, pressalert.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More