Home Cultură Festival de ”Muzică clasică la metrou” . Ce spune coordonatoarea proiectului, Loredana Munteanu

Festival de ”Muzică clasică la metrou” . Ce spune coordonatoarea proiectului, Loredana Munteanu

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cinci zile de spectacole cu muzică clasică și balet, dans contemporan și pictură pentru bucureștenii care vor călători cu metroul în perioada 18- 22 aprilie. Concertele de pe peron vor avea loc seara, în intervalul 17:30 și 19:00 la stațiile de metrou Piața Unirii 1 și 2, Piața Romană și Victoriei.

Evenimentul este organizat de asociația  "Arta nu muşcă'' și va avea parte de susținerea Metrorex.

Primii artişti care vor încânta călătorii cu spectacolul la subteran vor fi cei de la Orchestra Simfonică Bucureşti, alături de soprana Diana Gheorghe şi tenorul Alin Stoica, dar cei mai mulți vor fi studenţi, masteranzi sau recent absolvenţi ai Universităţii de Muzică din Bucureşti. Vor fi concerte de operă, operetă sau cvartet.

Acest festival este un concept anual de responsabilitate culturală și are ca scop în principal sprjinul tinerilor artişti talentaţi care sunt la început de carieră, dar și înclinarea spre componenta umană, spre consumul produselor culturale în mod creativ.

Fondatoarea proiectului a declarat pentru RFI că au ales un mediu neconvențional pentru desfășurarea festivalului tocmai pentru a demonstra că o acțiune culturală se poate adapta ușor la orice spațiu.

 "Cred că am evoluat şi un act creator nu mai ţine neapărat de locul clasic, o sală de spectacole în sensul tradiţional. Tocmai de aceea am şi abordat cel mai neconvenţional spaţiu din Bucureşti şi anume metroul, pentru că vrem să demonstrăm că un act cultural poate avea loc în orice spaţiu, iar muzica clasică are nevoie de public şi din acest motiv am venit noi către oameni şi nu oamenii către noi", a povestit  Loredana Munteanu.

Întrebată despre reacțiile oamenilor cu privire la acest tip de muzică, Loredana, care este totodată și inițiatoarea conceptului livrezdragoste.ro  a spus că din ultimele ediții a observat că sunt oameni care se împart în mai multe categorii. Aceia care sunt curioși pentru că n-au mai participat niciodată la un concert clasic, cei care au venit special la metrou pentru astfel de spectacole, cei care sunt entuziaști și ratează tren după tren ca să participe la concerte. Oamenii de vârsta a treia au dorit chiar să lea bani din pensia lor artiştilor, chiar dacă acest concert nu se desfășoară pentru a primi bani din partea publicului.

 

Surse: www. rfi.ro, hotnews,ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More