Home STIRI ACTUALITATE Elevii de liceu primesc suport financiar de la Guvern. Ce include programul ”Bani de liceu”?

Elevii de liceu primesc suport financiar de la Guvern. Ce include programul ”Bani de liceu”?

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Elevii din România care au o situație financiară modestă vor beneficia de un suport financiar de 180 de lei pe lună din partea Guvernului, prin intermediul programului ''Bani de liceu'', potrivit site-ului ziare.com.

Peste 60.000 de elevi de liceu  primesc în anul  școlar 2015-2016 un sprijin financiar prin programul inițiat de Guvern, însă una din condițiile principale este prezența zilnică la orele de curs. Scopul acestei inițiative este încurajarea elevilor de a-și continua studiile și de a reduce în acest fel abandonul școlar timpuriu. De asemenea, în urmă cu un an, Guvernul a aprobat  "Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii", care presupunea reducerea ratei abandonului cu şase procente, pentru a atinge ţinta asumată de ţara noastră în cadrul strategiei "Europa 2020". Proiectul prezintă măsurile care urmează să fie puse în aplicare până în 2020 pentru a micșora procentul tinerilor cu vârsta între 18-24 de ani care au terminat cel mult opt clase şi nu urmează nicio altă formă de şcolarizare sau formare profesională, după cum notează ziarul online bursa.ro. 

România s-a clasat în anul 2014 pe locul 26 din 28 la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte părăsirea timpurie a sistemului de învăţământ și a înregistrat una din cele mai mari rate ale abandonului şcolar, conform zf.ro.

Ministrul Educației a punctat că suma de bani stabilită va fi oferită copiilor a căror familie îndeplinește venitul mediu lunar  pe membru, în ultimele trei luni, de 150 de lei sau mai puțin.

”Cred că orice astfel de inițiativă are menirea de a duce la scăderea abandonului școlar și la atragerea unui număr cât mai mare de copii la școală. Sprijinul financiar din cadrul programului. „Bani de liceu” se acordă elevilor care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei. Elevii primesc 180 lei lunar, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat”, a anunțat ministrul Educației Adrian Curaj.

 Cei mai mulți beneficiari ai programului vor fi în judeţul Suceava (5886 elevi), dar și în  Iaşi (4648), Vaslui (3686), Dolj (3172), în  Sibiu (306 elevi), Covasna (310), Ilfov (403), Sălaj (439), așa cum se anunță pe bursa.ro.

 

Surse: ziare.com, bursa.ro, gandul.info, zf.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More