Home Sport Echipa Steaua s-a plasat pe locul 5 şi a pierdut o sumă imensă din drepturile TV

Echipa Steaua s-a plasat pe locul 5 şi a pierdut o sumă imensă din drepturile TV

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Faţă de poziţia întâi pe care Steaua a ocupat-o în campionatul trecut, conform grilei de distribuire a drepturilor TV din Liga 1, în prezent clubul s-a plasat pe locul 5 la finalul sezonului regulat.

Poziţia în cădere a echipei din liga 1 duce la pierderea sumei de 700.000 de euro din drepturile TV deoarece Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis anul trecut să modifice grila de distribuire a sumei de 27,5 milioane de euro fără TVA pe sezon; iar în funcţie de locul ocupat de echipele de fotbal la finalul sezonului regulat se distribuie ultima tranşă de bani care îi revine fiecărui club, conform contractului încheiat între Intel Sky Broadcast (ISB) şi Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Datorită locului 5 pe care Steaua îl ocupă acum în clasament şi pe baza principiului de distribuire a banilor prevăzut în contractul menţionat, clubul va încasa cu 700.000 de euro (TVA inclus) mai puţin; relatează Mediafax.

În zilele următoare se va distribui cluburilor de fotbal ultima tranşă de bani şi se va ţine cont de locul ocupat de fiecare la terminarea sezonului regulat.

 "Am pierdut foarte mulţi bani. Numai la noi se schimbă regulile jocului în timpul sezonului. Trebuia să primim 3 milioane de euro conform locului trei, dar a venit o propunere de schimbare a grilei şi a fost votată", afirmă Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, un alt club aflat în situaţia clubului Steaua de a pierde mulţi bani.

În cazul echipei de la Cluj suma este de 600.000 de euro deoarece a ajuns pe locul 8 la finalul sezonului regulat. Clubul CFR Cluj se clasase pe locul 3 anul trecut, iar acum au căzut pe locul 8.

 

Sursa: mediafax.ro, ziuanews.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More